Blyantskissen

  • Anne Lise Johannessen
: BOKOMTALE: Blyantskissen av Tone Skillebæk Moe. Leseeksemplar fra forfatteren.

Mari er i Paris sammen med noen venner. På Moulin Rouge ser hun tilfeldigvis et bilde. Det ligner da utrolig på hennes tippoldemor, som hun har bilder av hjemme. Hun bodde da ikke i Paris? Med hjelp av besteforeldrene dykker hun ned i fortiden, og finner hvilket spennende liv tippoldemoren hennes levde.

Noen bøker får en til å sitte igjen med en slags tomhetsfølelse når siste side er lest. Dette er en sånn bok. Jeg ville ikke at den skulle være slutt. Jeg vil være i historien lenger, og få vite mer, både om fortid og nåtid. Denne må du lese!

Jeg håper virkelig at forfatteren skriver flere bøker, enten om denne familien eller en lignende historier :)

Fin veksling mellom fortid og nåtid. Språket flyter fint.

Boka ble gitt terningkast i desemberutgaven av Hverdagsnettmagasinet.

Terningkast: 6


Forfatter: Tone Skillebæk Moe
Forlag: Epoque
Utgivelsesår: 2021
Antall sider: 462
Format: Innbundet

Kilde: Leseeksemplar fra forlaget. Min bokomtale er likevel min subjektive mening, og skrevet ut i fra et nøytralt ståsted. Jeg er ikke påvirket av hverken forfatter eller forlag. Jeg får ingen økonomiske fordeler av omtalen.

 

Forlaget skriver:

Paris 2016

Mari befinner seg i foajeen på Moulin Rouge da et fotografi tiltrekker seg oppmerksomheten hennes. Det ser da virkelig ut som den samme kvinnen som besteforeldrene har bilde av på spisestueveggen? Funnet vekker en gnist i Mari som blusser opp da hun hjemme hos farmor og farfar i Drøbak finner et gammelt skrin. Oppdagelsen skal føre henne tilbake til Paris hvor hun nøster i sin tippoldemors dramatiske skjebne.

Paris 1894

Seks dager i uken skrubber Jeanine laken på dampfylte vaskeri Colbert i Latinerkvarteret, men det hun drømmer om er å få danse ballett på Opera Garnier. Tilværelsen lysner da hun en dag fanger blikket til en ung kunstmaler, og snart åpner også en uventet mulighet seg. Men finnes lykken der ute, utenfor vaskeriets klamme vegger? Og er kunstmaleren til å stole på?

Blyantskissen veksler mellom to ulike tidsepoker, Paris på slutten av 1800-tallet og Norge i nåtid. Vi følger Mari og hennes venner i søken etter hva som skjedde med hennes tippoldemor etter at de har funnet noen urovekkende gjenstander i et skrin som tilhørte tippoldemoren.


Om forfatteren:

Jeg har lenge vært fascinert av Paris under tidsepoken La Belle Époque, og da jeg i 2012 kom over det ikoniske bildet av togulykken på Gare de l'Ouest i Paris i 1895 i en bok fra National Geographics så slo det meg at det kunne være en interessant historisk hendelse å spinne en historie rundt. Da jeg undersøkte litt mer oppdaget jeg at verdens første filmfremvisning også fant sted i Paris det samme året, så da var årstallet for handlingen i fortidshistorien bestemt. Så det er altså mange år siden idéen kom, det tar tid å skrive en roman!

 

 

Hva betyr leseeksemplar?
Med det menes at man får en bok kostnadsfritt av forlaget. Grunnet regler i Markedsføringsloven, bør disse merkes siden det har en viss reklameeffekt. Selv om jeg har fått en bok tilsendt som leseeksemplar, er bokomtalen skrevet ut fra et nøytralt ståsted. Jeg får på ingen måte noen kompensasjon eller økonomiske fordeler. Jeg står helt fritt til å selv velge om jeg i det hele tatt vil lese/omtale boken. Boka stemples og kan ikke videreselges i ettertid.


Meld deg inn i gruppene jeg har på facebook for å få oppdateringer om nye omtaler og andre lesetips
- Hverdagsnett

- Krimbøker

- Lesetips for bokelskere
- Bokskatter bortenfor bestselgerlistene
- Lesegruppa
- Lesedilla

- God Bok!
NYESTE nummer kommer 1. februar:

 

Tilfeldig artikkel:

Perlefarmen
: BOKOMTALE: Perlefarmen av Liza Marklund. Leseeksemplar fra Vigmostad Bjørke

Endelig en ny bok fra Liza Marklund. Dette er en kjærlighetsroman, og denne gangen har hun gått bort fra Annika Bengtsson-figuren. Hovedpersonen som presenteres er Kiona, en perledykker i det sørlige Stillehavet.

Kos deg med boka!

Les mer …

Kopirett © 2020. Hverdagsnett. Alle rettigheter reservert.