Skip to main content

Favoritter i 2021

Hvert år lager jeg en samlet oversikt over de bøkene som jeg har omtalt det enkelte året, og hver gang får jeg spørsmål om hvilke som er de aller beste. Det er et vanskelig spørsmål! Men her har jeg forsøkt å trekke ut de som jeg likte aller best i 2021.

Det ble til slutt 18 bøker, det var umulig å komme lavere enn det. Jeg skulle så gjerne hatt med noen til - men måtte sette en grense. Det var en vanskelig prosess, og på slutten måtte jeg nesten lukke øynene når jeg valgte enkelte bort ;)

Naturlig nok er det mest krim på lista, men jeg lot det stå igjen en roman. Lenge hadde jeg også noen "Sakprosabøker" med, men de måtte til slutt se seg slått.

Se den komplette lista her

Opplistingen følger leserekkefølgen, og er ingen rangering innenfor de beste.

Foto: Dreamstime.com

Foto: Dreamstime.com


Himmelen skal gråte blod av Sigbjørn Mostue

(2019) - Leseeksemplar fra forlaget

Even Stubberud sitter på flyet på vei til Somalia. Even småprater med setenaboen og forteller at han er ingeniør tilkalt for å se på en demning, men det viser seg å ikke være sannheten. På flyet er også en terrorist som skal utleveres til Somalia. Underveis blir flyet kapret og terroristen satt fri. Pilotene blir drept. Passasjerene må stole på Even som er uvæpnet og ikke kan noe om fly.

Dette er en intens spennende historie som er veldig god - og det er egentlig ikke så mye annet å si enn les denne!

Dersom du vil ha enda mer, er også disse bøkene et godt valg å lese:

- Offiseren av Helge Thime-Iversen

- Forlist sjel av Svanhild Fosback

- Til oss av Linn Skåber

Les det nyeste Hverdagsnettmagasinet her