Skip to main content

Heksejakt

  • Anne Lise Johannessen
Forfatter: Max Seeck
Forhåndseksemplar fra Aschehoug

Kona til en kjent forfatter blir funnet drept i parets hjem. Flere drap blir så utført, og felles for ofrene er at de er kledd i en svart kjole og de er manipulert til å ha et uhyggelig smil i ansiktet. Det viser seg at alle drapene er etterligner hendelser i forfatterens bøker. Detektiv Jessica Niemi etterforsker sakene.

Dette er en ny forfatter for meg, og boka er den første i en planlagt serie.

Jeg liker boka godt. Et øyeblikk tror jeg at jeg skjønner cluet og at jeg har lest mye lignende i den seneste tida, men sånn var det heldigvis ikke.

Historien er lettlest og oppslukende. Det dukker også opp noen overraskelser innimellom, og jeg synes det var kjedelig når jeg måtte legge fra meg boka for å gjøre andre ting.

Jeg liker Jessica og gleder meg til neste bok!

 

Forfatter: Max Seeck
Forlag: Aschehoug
Utgivelsesår: 2021
Antall sider: 466
Format: Pocket
Originaltittel: Uskollingen lukija
Oversatt av: Tor Tveite

Kilde: Forhåndseksemplar fra forlaget. Min bokomtale er likevel min subjektive mening, og skrevet ut i fra et nøytralt ståsted. Jeg er ikke påvirket av hverken forfatter eller forlag. Jeg får ingen økonomiske fordeler av omtalen.

 

Forlaget skriver:

En snørik februarkveld blir kona til en kjent forfatter, Roger Koponen, funnet drept i sitt hjem ved sjøen i et idyllisk Helsingfors-nabolag. Ansiktet er manipulert til et uhyrlig glis, og alt tyder på at hun er drept i et bisart ritual. Etter hvert som det skjer flere drap, skjønner detetektiv Jessica Niemi at hun etterforsker en drapssak helt utenom det vanlige.


Drapene er ikke tilfeldige - de følger et mønster hentet fra Koponens bestselgende trilogi. Har det klikka for en leser, eller er denne saken mer personlig enn som så? Hvordan kan Jessica stanse en seriemorder som kjenner hver eneste detalj i bøkene enda bedre enn forfatteren selv? Jessica fordyper seg i Koponens bøker for å prøve å forstå gjerningsmannen. Kan hun forutsi og forhindre ytterligere dødsfall?


Om forfatteren:

Max Seeck (f. 1985 i Helsinki) debuterte i 2016 og er Finlands bestselgende nye krimforfatter. Heksejakt er første bok i serien om Jessica Niemi og er allerede solgt til svimlende 38 land. Max Seeck har bakgrunn innen salg og markedsføring, men har fått oppfylt drømmen om å skrive på heltid. Han er interessert i forsknings- og spenningslitteratur og lytter til filmlydspor mens han skriver.

 

Hva betyr leseeksemplar?
Med det menes at man får en bok kostnadsfritt av forlaget. Grunnet regler i Markedsføringsloven, bør disse merkes siden det har en viss reklameeffekt. Selv om jeg har fått en bok tilsendt som leseeksemplar, er bokomtalen skrevet ut fra et nøytralt ståsted. Jeg får på ingen måte noen kompensasjon eller økonomiske fordeler. Jeg står helt fritt til å selv velge om jeg i det hele tatt vil lese/omtale boken. Boka stemples og kan ikke videreselges i ettertid.


Meld deg inn i gruppene jeg har på facebook for å få oppdateringer om nye omtaler og andre lesetips
- Hverdagsnett

- Krimbøker

- Lesetips for bokelskere
- Bokskatter bortenfor bestselgerlistene
- Lesegruppa

- God Bok!

Les Hverdagsnettmagasinet her:

 

Aschehoug