Skip to main content

Juni 2021: Leste bøker

I juni fikk jeg lest en pen liten bunke med bøker. Igjen ble det hovedsakelig krim - det er den sjangeren som jeg liker best. Har jeg en dårlig leseperiode, må bøkene ha et visst spenningsnivå - og denne måneden kom jeg over mange veldig bra krimbøker!

6 krimbøker, 1 barnebok,  2 romaner og to sakprosabøker ble det denne måneden. Totalt 11 bøker, samt et manus - men det kan jeg ikke si noe om nå ;)

Ta gjerne en tur innom Hverdagnettmagasinet også. Neste nummer kommer i august, og da har bladet fått seg en skikkelig "make-over".

Hvis du vil lese mer om en enkelt bok, klikk deg inn for å lese hele omtalen.

 

Heksejakt - Max Seeeck

Aschehoug (2021) - Leseeksemplar fra forlaget

Kona til en kjent forfatter blir funnet drept i parets hjem. Flere drap blir så utført, og felles for ofrene er at de er kledd i en svart kjole og de er manipulert til å ha et uhyggelig smil i ansiktet. Det viser seg at alle drapene er etterligner hendelser i forfatterens bøker. Detektiv Jessica Niemi etterforsker sakene.

Dette er en ny forfatter for meg, og boka er den første i en planlagt serie. Historien er lettlest og oppslukende, og jeg gleder meg til neste bok.


Hvil i fred - Sofie Sarenbrant

Cappelen Damm (2021) - Leseeksemplar fra forlaget

Handlingen utspiller seg på et velrennomert spahotell. En kjent skuespillerinne blir funnet bevisstløs i bassengområdet. Det ser tilsynelatende ut til å være en ulykke, eller kan det være et selvmordsforsøk? Senere samme dag blir et eldre par funnet døde i senga. Da det dukker opp enda flere døde personer, tror ikke politiet lenger på tilfeldigheter, og Emma Sköld må finne ut om det er en rød tråd i de mange dødsfallene.

Dette er en kjempegod bok. Jeg slukte historien i løpet av en dag ute i sola. Dersom du enda ikke har lest denne serien, har du nå en flott mulighet til å lese alle bøkene fortløpende etter rekkefølge.


Ikke ta Haiku! - Beate Winter

Lyst (2021) - Leseeksemplar fra forlaget

Miko er en gutt på 10 år. Det han ønsker seg mest her i verden er en hund. En dag ser pappa en annonse hvor sju førerhundvalper trenger fôrverter. De skal da bo hos fôrfamilien i halvannet år fram til de er klare til å begynne på opplæringen. Familien bestemmer seg for å slå til.

Dette er en kjempesøt barnebok. Historien passer for alle enten man er hundeeier eller ikke. På slutten av hvert kapittel får man små historier sett fra Haikus side. Boka fungerer både som høytlesingsbok og for de som selv har lært å lese.


Andre åndedrag - Sofie Sarenbrant

Cappelen Damm (2021) - Leseeksemplar fra forlaget

Historien starter med et maratonsløp. Underveis i løpet dør to personer. Politiet er usikker på om det er en naturlig årsak. Emma Skjöld er tilfeldigvis i nærheten da søsteren, Josefin er en av deltakerne.

Jeg liker veldig godt bøkene til Sofie Sarenbrant. Jeg synes at hun skriver godt, og man lever seg lett inn i historien


Engelens fall - Myriam H. Bjerkli

Strawberry Publishing (2021) - Leseeksemplar fra forlaget

Vibeke Olden, som jobber i barnevernet i Larvik, opplever rare ting. Telefonen ringer, men det er ingen der. Hun ser skygger, hører lyder og parfymeflasken hennes forsvinner plutselig. 17 årige Angela, som er prostituert, blir meldt savnet da hun ikke dukker opp i leiligheten sin i Sandefjord. Politiførstebetjent Håkon Haakonsen graver i saken, og det han finner ut kommer som en overraskelse - iallefall for noen.

Handlingen er lagt til Sandefjord og Larvik. Det er alltid stor stas når man kjenner stedene, slik at man lett kan se det for seg. Når historien i tillegg er god, og språket levende og lett - så kan det jo ikke bli bedre. Få med deg denne!


De heldige - Elin Hesjevik

Liv (2021) - Leseeksemplar fra forlaget

Denne boka er skrevet av en mor som var heldig og fikk sønnen sin, Torbjørn hjem med livet i behold fra Utøya. Hun skriver om hans opplevelse og hvordan han kjempet for livet. Hun deler egne tanker og hvordan hverdagen for familien var dagene og årene etterpå. Torbjørn mistet flere gode venner på Utøya, bl.a. hans gode venninne Hanne.

Dette er en rørende bok som alle bør lese!


Alle lyver - Camilla Grebe

Gyldendal (2021) - Leseeksemplar fra forlaget

Maria og Sami er gift. Maria har sønnen Vincent som har downs syndrom, og Sami har datteren Yasmin. En kveld er Sami alene hjemme med ungene, ringer han til Maria. Yasmin er borte, og de er redd for at hun kan ha tatt livet av seg. Etterhvert blir Sami anklaget for å ha drept datteren.

Dette var en historie som jeg likte godt. Jeg har likt alle bøkene til Camilla Grebe, og spesielt Dvalen - men dette er, etter min mening, hennes absolutt beste bok.


August - Victoria Hislop

Vigmostad Bjørke (2021) - Leseeksemplar fra forlaget

De har funnet en kur for Lepra, og de som bor på Spinalonga sendes hjem. Flere av de har vært der i mange år. Maria måtte reise fra familien og forloveden, Manolis da hun ble syk. Søsteren Anna er nervøs ved tanken på at Marian kommer hjem, for nå har hun og Manolis et forhold. Hvordan vil resten av innbyggerne i Plaka ta imot de som kommer tilbake?

Lettlest og fin historie. Her er det både kjærlighet, tragedier og et hint av gresk atmosfære.


Elskeren - Helene Flood

Aschehoug (2021) - Leseeksemplar fra forlaget

Rikke og Åsmund flytter inn i en idyllisk firemannsbolig på Tåsen sammen med de to barna. Dette virker å være drømmeboligen, og de blir raskt kjent med naboene. Kanskje litt for godt kjent? Plutselig blir mannen i andre etasje funnet drept. Det har ikke vært innbrudd og låsehistorikken på den elektroniske låsen viser ingenting unaturlig. Kan det være en av naboene som står bak mordet?

Dette er forfatterens andre bok. Jeg leste den første for to år siden, og husker at jeg likte den godt. Forfatteren slår til igjen. Denne gangen med en enda bedre historie. Dette er en kjempegod psykologisk krim som du må lese!


Den store boken om vitaminer og mineraler

Lille måne (2013) - Leseeksemplar fra forlaget

Jeg har stor tro på (og erfaring med) at man trenger tilskudd av vitaminer og mineraler i hverdagen. Man får i seg mye via kostholdet, men ikke nok - selv ikke de som spiser et "vanlig sunt kosthold" får i seg nok av alle de viktige stoffene som vi trenger. Mye mat er bearbeidet, og viktige næringsstoffer har gått tapt underveis. Får man for lite av noen stoffer, kan det føre til helseplager.

Denne boka synes jeg var veldig fin. Her står det fint forklart om det du trenger å vite om de fleste vitaminene og mineralene. Passer for alle som er interessert i egen helse.


Norges beste omveier - av Per Roger Lauritzen og Reidar Stangenes

Cappelen Damm (2021) - Leseeksemplar fra forlaget

I følge en undersøkelse som NRK har gjort vil de fleste ha Norgesferie også i år. Kun 8 % vil ha ferie i utlandet.

Dette er en kjempefin bok når du skal planlegge årets ferie. Forfatterne gir deg 32 forslag til alternative ruter.Hva med å legge om ruta litt, så får du sett og opplevd mye mer av Norge.


Meld deg inn i gruppene jeg har på facebook for å få oppdateringer om nye omtaler og andre lesetips

Gå heller ikke glipp av det nye magasinet Hverdagsnettmagasinet!

Juni 2021: Leste bøker