Skip to main content

Februar 2020: Leste bøker

 • Anne Lise Johannessen

Nå i februar var planen å lese litt mer variert, og ikke bare krim. Jeg har også gitt meg selv litt mer "slakk" med tanke på hvor mange bøker og hvilke bøker jeg skal lese. Resultatet ble en fin liten bunke med 10 varierte bøker, men likevel mest krim :)

Denne gangen er det også noen forfattere som er med med sine debutbøker.


Leserekkefølgen i februar ble slik:

 • Nordstjernen av D.B. John (Gyldendal)
  Tvillingsøstrene Jenna og Soo-Min har et nært forhold. De synes begge det er trist da Soo-min drar bort et år for å studere. Hun forsvinner sporløst sammen med gutten Jae-hoon fra en strand i Sør-Korea. Alle mener at de har druknet, men Jenna kan ikke slippe tanken på at hun kan ha blitt kidnappet. Disse mistankene styrker seg etterhvert, og Jenna blir tilbydd en stilling i CIA for å reise på et oppdrag i Nord-Korea.

  En fin og spennende bok som tar for seg det stengte marxistiske monarkiet i Nord-Korea.


 • Fallesjuke av Randi Fuglehaug (Kagge)
  Veslemøy skal hoppe i fallskjerm sammen med vennene sine under ekstremsportuka på Voss. Noe er galt, og fallskjermen løser seg ikke ut. Veslemøy detter i bakken foran sjokkerte tilskuere. Det viser seg at fallskjermen er sabortert og politiet starter drapsetterforskning.

  Dette er en kjempegod bok som jeg absolutt anbefaler deg å lese!



 • Jærtegn av Christoffer Carlsson (Gyldendal)
  Isak bor i den lille byen Marbäck i Sverige. Onkelen Edvard er et stort forbilde. En kveld brenner det i et hus. Louisa som er kjæresten til Edvard omkommer i den påsatte brannen. Politiet er tidlig ute med sin mistanke mot Edvard, og han ender i fengsel. Kan det være at politiet har feil gjerningsmann?

  Fint skildret hvordan en hendelse kan påvirke en hel by i mange år.


 • Når alt kommer for en dag av Katrine Wessel-Aas (Pitch)
  Enkefru Tilda er en velstående eldre dame uten noen nærme familiemedlemmer. En dag banker det på døra, der står Anna som sier at hun er grandniesen til Tilda. Anna blir tatt inn i varmen, men viser fort sider av seg selv som ikke er så positive. Er Anna virkelig den hun utgir seg for å være?

  Koselig og lettlest familiekrønike. Begynn med bok nummer en, så får du med deg alle detaljer og bakgrunnsinfo.


 • Ryktet går av Lesley Kara (Panta)
  Joanna har flyttet til den lille byen Finstead i England sammen med sønnen Alfie. Joanna jobber som eiendomsmegler og deltar i en lesesirkel. En dag hører hun et rykte om at en tidligere barnemorder bor i byen og har fått ny identitet. Joanna blir mistenksom og ryktet spres videre. Hva er den nye identiteten, og bor hun virkelig her i denne lille byen? Er hun fortsatt farlig?

  Dette var en bok som jeg leste ut på en dag, klarte rett og slett ikke å legge den fra meg.

 • Sjokoladeboka av Sverre Sætre (Press)
  Som den store sjokoladeelskeren jeg er, så var dette absolutt en interessant bok som jeg måtte se nærmere på! Her er det mye godt! Boka er verdt å ta en titt på, enten du skal lage en kake, lage sjokolade eller bare er interessert i sjokolade.




 • I samme seng av Beth O'Leary (Gyldendal)
  Tiffy er er på utkikk etter en rimelig leilighet. Leon har leilighet, men trenger penger. Leon jobber på natta og Tiffy på dagen. Avtalen er at de deler leilighet, men at de aldri skal treffe hverandre. Alt av beskjeder foregår via post-it-lapper og sms. Men den dagen Tiffy forsover seg og Leon kommer tidlig hjem fra jobb, "kræsjer" systemet deres.

  Søt og lettlest bok med en romantisk tvist.


 • Risiko av Sven G. Simonsen (Press)
  Liv og Olav er på klatretur i Thailand, da Olav plutselig får et illebefinnende. Liv gjør det hun kan for å redde han, men klarer ikke holde han igjen da han faller utfor stupet. I ettertid oppdager Liv at Olav hadde flere hemmeligheter som hverken hun eller hans nærmeste kollegaer visste om. Liv kan ikke fri seg fra tanken om at fallet ikke var noen ulykke.

  Forlaget Press utgir ikke skjønnlitteratur, men de gjorde et unntak for denne boka, og det skjønner jeg godt. Risiko er en spennende debutbok som jeg kan anbefale.

 • Sporhunden Molly av Colin Butcher (Aschehoug)
  Søt historie om cocker spanielen Molly og eieren hennes. Molly er veldig god på å finne bl.a bortkomne katter. Molly har funnet savnede katter og løst kriminalsaker over hele England. Mange rørende historier.

  Dette er en bok alle hundeeiere bør lese, men passer også fint for deg som liker gode historier om dyr.


 • Murad Idrissis død av Tommy Wieringa (Gyldendal)
  To jenter er på vei hjem fra ferie i Marokko da de blir overtalt til å smugle med en gutt i bilen over Gibraltarstredet til Spania. Han legger seg ned i den lille plassen der reservedekket vanligvis ligger. Da de kommer til Spania, finner de gutten død.

  Dette er en novelle som er lettlest, leses på en times tid. Trist historie som viser hvordan flyktningers skjebne kan bli.

   

   

  Meld deg inn i disse gruppene på på facebook for å få oppdateringer om nye omtaler og andre lesetips

  - Krimbøker

  -
  Lesetips for bokelskere

   

  Alle bøkene er mottatt som leseeksemplarer. De anbefales derfor i Markedsføringsloven at de merkes med reklame. Jeg har ingen inntekter av dette og står helt fritt til å selv velge hva jeg vil skrive om bøkene.