Skip to main content

April 2024: Leste bøker

Kun to skjønnlitterære bøker i april, da jeg måtte ha en liten lesepause. Det har vært en travel måned. Jeg har testet ut flere koke- og kakebøker, og blitt med i juryen på den nystiftede prisen Glasskniven... og så er nytt magasin underveis :)

Bøkene er listet opp i lest rekkefølge.


Jeg har også testet ut de to kokebøkene "Diggere taco" av Anny Isabella og "Hjemmelaget kinesisk" av Michelle Zhao. Mer om disse neste måned.

Info:

5
1
4

Min "poengskala"

6 – Perfekt historie som har alt jeg ser etter i en bok. Må være godt skrevet, og ikke være for forutsigbar. Dette er en historie som "henger igjen" hos meg, og en bok du kan glede deg ekstra til. Bøker som jeg gir 6 MÅ du lese ;) Disse flytter helt klart inn i bokhylla mi.
5 – Historie med "det lille ekstra". Den "sitter igjen" lenge, og har god leseflyt eller et bra spenningsnivå, så det ikke blir kjedelig (Jeg er tross alt en krimelsker). Handlingen må ikke være for opplagt. Står det mellom mange bøker, så er dette en jeg absolutt anbefaler å plukke først. Enkelte av disse flytter inn i bokhylla mi.
4 – En bra bok som er verdt å lese, og som jeg gjerne anbefaler. Jeg får høre at jeg er streng når jeg gir 4, men for meg er dette en god bok, selv om den av ulike grunner ikke når høyere.

3 – En bok hvor historien ikke helt fenger, er litt for "lett" eller har andre ting som trekker ned. Kan likevel være ok å lese.
2 – Velg en annen bok. Sannsynligvis dårlig språk og/eller altfor forutsigbar.
1 – Burde denne i det hele tatt vært utgitt?

Alle karakterene kan også få en ekstra pluss eller minus, og alt er selvsagt basert på min personlige mening.


August 2022: Leste bøker