Mai 2022: Omtalte bøker

Maidagene har forsvunnet som en røyk. Noen bøker har jeg selvfølgelig likevel fått tid til å omtale. 7 totalt ble det.

Har dere forresten fått med dere den nye utgaven av Hverdagsnettmagasinet som ble publisert denne uka? Ta en titt, mye bra stoff der!

Link nederst på siden her.


De forlattes hus av Emily Gunner

Leseeksemplar fra Bonnier

Vi er i 1956, og Ivy blir gravid utenfor ekteskap. Hun blir sendt til et mødrehjem for å føde, og deretter adoptere bort barnet. Hverdagen blir tøff, og hun møter på flere utfordringer enn det hun hadde sett for seg. På hjemmet blir hun kjent med en yngre jente som hun knytter sterke bånd med. I 2017 finner journalisten Samantha et brev fra en ung kvinne som var på mødrehjemmet. Hun blir interessert i forholdet, og tenker at det kan bli en fin sak å skrive om.

Spennende bok som jeg leste ut på en dag. Det var noen logiske brister, og mye å holde styr på. Les og døm selv.


Ode til lyset av Mette Werner

Leseeksemplar fra Liv

Det var i Mexico hun begynte å drikke rødvin til sjokoladekake. Slik starter denne boka. Vi følger jeg-personen i boka, som innleder et forhold til Julie. I starten er alt bare rosenrødt, selvfølgelig, som det ofte er mens man er i forelskelsens rus. Etterhvert oppstår noen utfordringer, men kanskje ikke på den måten som du skulle tro

Dette er en rørende historie full av både kjærlighet og sorg, som du må lese! Helt nydelig skrivestil med levende språk.


Stuepiken av Nita Prose

Leseeksemplar fra Cappelen Damm

Molly jobber som stuepike. Hun forstår ikke alltid det sosiale samspillet, men jobben sin – den mestrer hun veldig bra! En dag finner hun en av de faste gjestene død i senga, den rike Charles Black. Molly blir selvfølgelig mistenkt, og hun har det ikke så lett. Heldigvis har hun folk rundt seg som hjelper... eller har hun det?

Dette er en fin og lettlest bok, i pocketformat, som gir deg mange timer med underholdning.


Av asken av Lina Areklew

Leseeksemplar fra Bonnier

Da Fredrik var tretten, mistet han foreldrene i en ferjeulykke. Han og broren kom seg ombord i en redningsbåt. Dessverre datt broren i sjøen og døde. 25 år senere, ser Fredrik stadig en som han mener må være broren. Samtidig dukker det opp et lik, og noen av sporene etter morderen peker mot Fredrik. Sofia Hjortén, som er etterforsker, jobber med saken. Hun kjenner dessuten Fredrik fra flere år tilbake, og er den eneste som tror han er uskyldig.

Dette er forfatterens debutbok, men det skulle man ikke tro. Plottet er bra, språket flyter lett, og historien er veldig spennende.


Askeladdene som kappåt med trollet av Therese G. Eide

Leseeksemplar fra Egmont

Hjemmefronten er en av favorittene mine når det gjelder tegneseriebøker. Her er en litt annen variant av den. Moren i fortellingen skal fortelle god natt-eventyr for barna, men det er ikke like enkelt som hun hadde forestilt seg.

Artig tegneserie. Hvis du ikke har lest denne før, så anbefaler jeg deg å gjøre det nå!


 


Isbryter av Kristina Ohlsson

Leseeksemplar fra Gyldendal

Dette er andre bok i serien om August Strindberg. Han har flyttet til det lille stedet Kungshamn, hvor han driver en bruktbutikk i et gammel begravelsesbyrå. Brukthandelen, Strindbergs second hand, er populær og mange leverer inn varer. Axel er en av dem. August blir imidlertid veldig overrasket over det han får. En natt står sjøboden til August i brann, og det gjør også boden til Axel. Politietterforsker Maria er på saken, og det avdekkes godt bevoktede hemmeligheter, så hemmelige at noen må dø.

Jeg elsker denne serien. Historien er interessant og spennende, og språket er enkelt og lettlest. Boka kan leses frittstående, men jeg anbefaler deg å begynne med den første; Stormvakt.


 


Ingenting er umulig av Dag Otto Lauritzen

Leseeksemplar fra Kagge

Da Kompani Lauritzen rullet over Tv-skjermen, var det lørdagsmiddag i stua, og familiekos for alle sammen. Det har nå kommet tre sesonger, men folket vil ha mer! Mens vi venter på nye episoder, kan vi nå fylle mellomrommet med en bok. Dag Otto Lauritzen har, i samarbeid med Bjørn Atle Eide, gitt ut bok.

Fin bok, som er illustrert med fargerike, flotte bilder tatt fra scener i programmet.


 


Meld deg inn i gruppene jeg har på facebook for å få oppdateringer om nye omtaler og andre lesetips
August 2021: Leste bøker

Kopirett © 2020. Hverdagsnett. Alle rettigheter reservert.