Askeladdene som kappåt med trollet

  • Anne Lise Johannessen
: BOKOMTALE: Askeladdene som kappåt med trollet av Therese G. Eide. Leseeksemplar fra Egmont

Hjemmefronten er en av favorittene mine når det gjelder tegneseriebøker. Her er en litt annen variant av den. Moren i fortellingen skal fortelle god natt-eventyr for barna, men det er ikke like enkelt som hun hadde forestilt seg.

Artig tegneserie om en småbarnsfamilie med veldig fine illustrasjoner. Selv om historien er satt litt på spissen, så er det mye man kan kjenne seg igjen i, le av, og kanskje også tenke tilbake på – å savne.

I en tidligere utgave av Hverdagsnettmagasinet, har jeg intervjuet Therese G. Eide. Les intervjuet her. 

Forfatter: Therese G. Eide
Forlag: Egmont
Utgivelsesår: 2022
Antall sider: 48
Format: Innbundet

Kilde: Leseeksemplar fra forlaget. Min bokomtale er likevel min subjektive mening, og skrevet ut i fra et nøytralt ståsted. Jeg er ikke påvirket av hverken forfatter eller forlag. Jeg får ingen økonomiske fordeler av omtalen.

 

Forlaget skriver:

Therese G. Eide har i flere år laget stripeserien «Intet Nytt fra hjemmefronten». Og denne våren lager hun en barnebok sammen med sine tre barn!

I denne boken skal Therese lese eventyret: «Gutten som kappåt med trollet» for ungene sine. Men sistnevnte synes historien er for kjedelig og makaber og dikter sin egen versjon. Velkommen til et nytt norskt eventyr du aldri har sett maken til!

Therese Eide fikk 3 barn på 21 måneder. Livet ble snudd på hodet, og hun gjorde som enhver moderne mamma ville gjøre. Hun begynte å blogge om det. Vel og merke i tegneform.


Om forfatteren:

For å bli bedre kjent med forfatteren, kan du lese intervjuet mitt med henne her.

 

Hva betyr leseeksemplar?
Med det menes at man får en bok kostnadsfritt av forlaget. Grunnet regler i Markedsføringsloven, bør disse merkes siden det har en viss reklameeffekt. Selv om jeg har fått en bok tilsendt som leseeksemplar, er bokomtalen skrevet ut fra et nøytralt ståsted. Jeg får på ingen måte noen kompensasjon eller økonomiske fordeler. Jeg står helt fritt til å selv velge om jeg i det hele tatt vil lese/omtale boken. Boka stemples og kan ikke videreselges i ettertid.


Meld deg inn i gruppene jeg har på facebook for å få oppdateringer om nye omtaler og andre lesetips
- Hverdagsnett

- Krimbøker

- Lesetips for bokelskere
- Bokskatter bortenfor bestselgerlistene
- Lesegruppa
- Lesedilla

- God Bok!

Hverdagsnettmagasinet:

Utgivelsesplan i 2022: 1. februar, 1. april, 1. juni, 1. august, 1. oktober og 1. desember

 

Tilfeldig artikkel:

Tre menn til Vilma
: BOKOMTALE: Tre menn til Vilma av Gudrun Skretting. Leseeksemplar fra Aschehoug

Vilma er en litt spesiell dame. Hun jobber på kulturskolen og lærer barn og spille piano. En dag ringer det på døra, og utenfor står en prest og forteller at faren hennes dessverre er død. Vilma har jo ingen far... som hun visste om iallefall. I tillegg til presten kommer hun også i kontakt med Robert. Robert har forøvrig en diagnose som fører til noen rare og humoristiske situasjoner.

Jeg likte denne boka veldig godt. I starten synes jeg at den var litt rar, men så tok den seg opp. Vilma er riktignok ikke helt "A4", men hun er en flott dame som løser de fleste utfordringer på en fin måte.

Les mer …

Kopirett © 2020. Hverdagsnett. Alle rettigheter reservert.