Skip to main content

April 2021: Leste bøker

Denne måneden ble det lite bøker i forhold til normalt. Bare 5 krimbøker og 3 andre romaner, derav 1 ebok. 8 bøker totalt. Jeg vet ikke helt hva som skjedde, jeg tror bare at jeg ikke helt motivasjon og energi nok denne måneden.

Jeg har heller ikke puslet så mye som tidligere. Ble 5 puslespill, og et vanlig brettspill.

Hvis du vil lese mer om en enkelt bok, klikk deg inn for å lese hele omtalen.

 

 

 

Midnattsløfte - Lucy Diamond

 (2021) - Leseeksemplar fra forlaget

Gemma, Catilin og Saffron blir tilfeldigvis kjent med hverandre da Gemma og mannen Spencer har nyttårsfest. De spiser lykkekaker og får spådommer som de ler av. Knapt en måned senere har livet endret seg totalt for de. De holder fast ved vennskapet og prøver sammen så godt de kan å få livet på rett kjøl igjen.

Fin bok å slappe av med når du bare vil ha en lettlest bok, og ingen "dyp" historie. Jeg levde meg lett inn i historien, og ville ikke at den skulle slutte.


Lekene  - Bo Svernström

Cappelen Damm (2021) - Leseeksemplar fra forlaget

Robert får sjeldent besøk. En dag ringer det likevel på, og der står Lexa, en journalist, som vil skrive Roberts historie. Robert husker ikke mye fra fortiden, men han har blitt dømt for å drepe en kamerat da han var elleve år. Journalisten mener at det er gjort dårlig etterforskning i saken. Plutselig begynner hun å få trusler, og Robert begynner å huske bruddstykker.

Dette var en bok som jeg likte godt. Historien er fengslende og god, og boka er vanskelig å legge fra seg.


Minneskogen - Sam Lloyd

Cppelen Damm (2021) - Leseeksemplar fra forlaget

Elissa er en ung jente som er en habil sjakkspiller. Hun og moren drar på en sjakkturnering i Bournemouth hvor Elissa gjør det ganske bra. I neste øyeblikk blir alt svart, og Elissa våkner opp i Minneskogen hvor hun blir holdt i fangenskap. Hun blir kjent med en merkelig gutt som finner henne, men han er redd for å gå til politiet.

Wow, for en bok! Om du bare skal lese en krimbok i år - så velg denne!


Koronaens ansikt - Marianne Rustad Carlsen

Panta (2021) - Leseeksemplar fra forlaget

Marianne er en av de første i Norge som blir alvorlig syk av covid-19. Hun lå på sykehuset i 27 dager med et stort behov for ekstra oksygen. Det var flere ganger hun trodde at hun skulle dø. Sakte, men sikkert ble hun bedre - men det er uvisst om hun igjen kommer til å bli helt bra.

Dette var en bok som ga sterke inntrykk - og en veldig viktig bok! Covid-19 kan være en alvorlig og farlig sykdom, og noen dør av den! Boka anbefales til alle! Samtidig vil jeg oppfordre alle til å holde ut, og følge smittevernsreglene - så vi snart blir kvitt dette viruset.


Det sorte fåret - Jørgen Jæger

Strawberry Publishing (2021) - Leseeksemplar fra forlaget

Bjørn er på vei hjem. Han bestemmer seg for å kjøre en annen vei enn den han pleier. Plutselig smeller det, og han kjører på en sau. Han vil ikke ha politiet og sauebonden på nakken, så han rydder raskt opp etter seg og skjuler sporene. Ved enden av veien, står likevel politiet, og de mener at han har kjørt på og drept ei jente, og det er mange bevis som peker mot han. Ole Vik tror på han, men han faller plutselig i koma, og Bjørn dømmes til to år i fengsel.

Dette er Jørgen Jægers aller første bok. Jeg tror ikke at det er mulig for han å skrive en dårlig bok. Jeg anbefaler den varmt videre.


Uvigslet jord - Agnes Lovise Matre

Gyldendal (2021) - Leseeksemplar fra forfatteren

Marte har nettopp kjøpt seg et hus i en liten bygd, og er ute og arbeider i hagen, da hun plutselig finner beinrester fra et menneske. De viser seg å være tretti år gamle. Lensmann Bengt Alvsaker får saken, og den viser seg og være både større og mer komplisert enn det som de først trodde. Homofili er et hett tema i denne boka, og bygdedyret er selvsagt på plass.

Dette er en kjempebra bok. Historien er lettlest og orginal. Det er umulig å ikke bli fanget inn i historien, og det er like umulig å legge den fra seg. Få med deg denne!


Den store kjærligheten - Eli Åhman Owetz

Harper Collins (2021) - Leseeksemplar fra forlaget

Malin er ikke helt fornøyd med ekteskapet sitt og skriver en slags dagbok på noen notatark. Da mannen Anders kommer overraskende inn, og hun gjemmer arkene i en bok, og glemmer det. Erik er nettopp skilt fra Susanne. Da han oppdager at bygda har fått bokbuss, drar han for å låne bøker. Inne i den ene boka finner han noen håndskrevne notater, og han blir veldig nyskjerrig på den som har skrevet det, da han kjenner seg igjen i det hun skriver.

Dette var en søt og hyggelig bok, og den er spennende på sin måte. Flott kontrast innimellom mange krimbøker.


Alfahannen - Ellingsen & Ingemundsen

Neglebitt (2021) - Leseeksemplar fra forlaget

Richard jobber som lektor, og en dag våkner han opp med høy feber og halsbetennelse. Kona og svigerfamilien har en merkelig reaksjon, og blir sure for at han blir hjemme fra jobb. Kona drar på jobb i barnehagen hvor hun er ansatt, men da hun ikke kommer hjem som vanlig, blir Richard urolig. Han kontakter familie og venner, men ingen vet noe, sier de iallefall.

Jeg "tror" ikke helt på denne historien, og reaksjonene til folkene, men det var likevel en lettlest historie som jeg likte å lese.


Meld deg inn i gruppene jeg har på facebook for å få oppdateringer om nye omtaler og andre lesetips
April 2021: Leste bøker