Skip to main content

Lekene

  • Anne Lise Johannessen
Forfatter: Bo Svernström
Leseeksemplar fra Cappelen Damm

Robert får sjeldent besøk. En dag ringer det likevel på, og der står Lexa, en journalist, som vil skrive Roberts historie. Robert husker ikke mye fra fortiden, men han har blitt dømt for å drepe en kamerat da han var elleve år. Journalisten mener at det er gjort dårlig etterforskning i saken. Plutselig begynner hun å få trusler, og Robert begynner å huske bruddstykker.

Robert er veldig sammensatt, og har nok en diagnose selv om ingen har gitt han en. Til tross for dette, liker jeg han. Lexa er også en fin person.

Dette er forfatterens andre bok, men den første som jeg leser. Deler av boka, synes jeg minner om en annen bok som jeg har lest, men klarer ikke komme på hvilken det er.

Dette var en bok som jeg likte godt. Historien er fengslende og god, og boka er vanskelig å legge fra seg. Selv om jeg kanskje fattet en mistanke, så er det likevel en spennende bok.

 

Forfatter: Bo Svernström
Forlag: Cappelen Damm
Utgivelsesår: 2021
Antall sider: 493
Format: Innbundet
Originaltittel: Lekarna
Oversatt av: Inge Ulrik Gundersen

Kilde: Leseeksemplar fra forlaget. Min bokomtale er likevel min subjektive mening, og skrevet ut i fra et nøytralt ståsted. Jeg er ikke påvirket av hverken forfatter eller forlag. Jeg får ingen økonomiske fordeler av omtalen.

 

Forlaget skriver:

Robert var bare elleve år da han ble utpekt som den skyldige da lekekameraten Max døde. I dag er Robert trettini år. Han husker ikke mye av selve hendelsen, men har siden valgt å leve et tilbaketrukket liv. En dag ringer en kvinnelig journalist på døren hans. Journalisten begynner å grave i den gamle etterforskningen, nesten samtidig som en elleve år gammel jente blir funnet død i Roberts gamle nabolag.


Om forfatteren:

Bo Svernström (f. 1964) er en svensk forfatter fra Göteborg. Han jobbet som journalist i Aftonbladet i nesten 20 år, men før han begynte å skrive på heltid. Han fikk en knallstart på forfatterkarrieren med Ofrenes offer, som har solgt mer enn 30000 eksemplarer internasjonalt og er solgt til 11 land.

Svernström bor i Nacka utenfor Stockholm med sin kone, journalist og barnebokforfatter Erika Svernström, og tre barn (17,15 og 7 år). Han store lidenskap er terrengsykling, som nå også har blitt hans primære kilde til trening når han ikke lenger sykler til og fra jobben i byen. Ideen til Ofrenes offer fikk han på vei til jobb. Han var så irritert over de hensynsløse bilistene at han begynte å leke med tanken på en karakter som tok igjen. Lekene, som er han andre bok, er nok en vellykket, gripende og skremmende psykologisk thriller. Det er en frittstående oppfølger til Ofrenes offer,

 

Hva betyr leseeksemplar?
Med det menes at man får en bok kostnadsfritt av forlaget. Grunnet regler i Markedsføringsloven, bør disse merkes siden det har en viss reklameeffekt. Selv om jeg har fått en bok tilsendt som leseeksemplar, er bokomtalen skrevet ut fra et nøytralt ståsted. Jeg får på ingen måte noen kompensasjon eller økonomiske fordeler. Jeg står helt fritt til å selv velge om jeg i det hele tatt vil lese/omtale boken. Boka stemples og kan ikke videreselges i ettertid.


Meld deg inn i gruppene jeg har på facebook for å få oppdateringer om nye omtaler og andre lesetips
- Hverdagsnett

- Krimbøker

- Lesetips for bokelskere
- Bokskatter bortenfor bestselgerlistene
- Lesegruppa

- God Bok!

 

Cappelen Damm