Skip to main content

November 2020: Leste bøker

November gikk fort. Jeg hadde en del ting å pusle med, jeg rakk derfor ikke alle bøkene som jeg hadde et håp om å få lest. Det ble likevel 10 bøker, så jeg får si meg fornøyd. Denne måneden var det julebøker som var første prioritet, men det ble også plass til et par krimbøker.

 

 

Nordlys over Alaska - Debbie Macomber

Cappelen Damm (2020) - Leseeksemplar fra forlaget

Josie oppholder seg midlertidig i Alaska, men skal straks tilbake til hjembyen Seattle for å jobbe på en fin restaurant. I Alaska bor også Palmer, og han kompliserer ting for Josie med å fri til henne dagen før hun skal reise hjem.

Søt og romantisk historie som passer godt som selskap en mørk høstkveld på sofaen under teppet, sammen med en kopp te.


Tre menn for Vilma - Gudrun Skretting

Aschehoug (2020) - Leseeksemplar fra forlaget

Vilma jobber på kulturskolen og lærer barn og spille piano. En dag ringer det på døra, og utenfor står en prest og forteller at faren hennes dessverre er død. Vilma har jo ingen far... som hun visste om iallefall. I tillegg til presten kommer hun også i kontakt med Robert. Robert har forøvrig en diagnose som fører til noen rare og humoristiske situasjoner.

Jeg likte denne boka veldig godt. I starten synes jeg at den var litt rar, men så tok den seg opp. Vilma er riktignok ikke helt "A4", men hun er en flott dame som løser de fleste utfordringer på en fin måte.


Julens ni liv - Florence McNicoll

 Cappelen Damm (2020) - Leseeksemplar fra forlaget

Laura jobber som frivillig på kattepensjonatet Battersea. Hun har varme følelser for katten Felicia som hun prøver å finne et godt hjem til. På det personlige planet er hun i et vaklende forhold. Vi følger Lauras liv gjennom desember når hun finner hjem til mange av de forlatte kattene. Kanskje denne travle måneden bringer lykke for hennes egen hverdag også.

Hyggelig og romantisk historie som du kan slappe av med innimellom juleforberedelsene.


En sang til Hedda - Annika Estassy

Anemone (2020) - Leseeksemplar fra forlaget

En dag blir Lina innkalt på et jobbmøte, der får hun vite at hun har mistet jobben. Samme dag får hun en telefon fra flyplassen i Kastrup. Hennes far har fått et illebefinnende, og de ber henne komme. Lina har alltid fått høre at hennes far døde før hun ble født, men hun bestemmer seg for å dra, mest for å oppklare denne misforståelsen. Lina reiser så hjem til familien nord i Sverige med sine mange ubesvarte spørsmål.

 En varm, hyggelig og følelsesladet juleroman! Sett av tid til den nå i førjulsrushet.


Antatt Skyldig - Kjell Arvid Nilssen

Liv (2020) - Leseeksemplar fra forlaget

Kitty jobber som vaskehjelp på Stavanger Universitetssykehus. Hun blir kjent med Naheed som jobber som lege, men så blir Naheed selv pasient på sykehuset. En dag blir familen til en av de andre legene, Werner Storvik drept. Adrian, broren til Kitty, blir funnet død på stedet. Etterforsker Stig Motland får saken, men han blir i tvil om løsningen de har funnet er den rette.

Jeg synes historien i boka er god. Det skjer mye, men forfatteren nøster alt sammen på en fin og oversiktelig måte. 


Den største gaven - Katrine Wessel-Aas

Pitch (2020) - Leseeksemplar fra forlaget

Rose er nygift med Dimpy, og hun elsker jul. I år planlegger hun en uforglemmelig feiring på Oaktree Manor. En dag får Dimpy et brev og reiser vekk. Like etter kommer det uventet besøk på Oaktree Manor, og Rose må innse at ting ikke var helt som hun trodde. Plutselig er hun ikke så interessert i julepyntingen.

Dette er bok nummer åtte om familien Winther. Boka kan leses frittstående. Fin historie om en hyggelig familie. Hyggelig førjulsroman.


Jul på øya - Jenny Colgan

Gyldendal (2020) - Leseeksemplar fra forlaget

Tredje bok om Flora som bor på den lille øya Mure utenfor Skottland. Nå går det mot jul og Flora har nylig oppdaget at hun er gravid. Hun er sammen med den tidligere sjefen sin, Joel. Hvordan skal hun få fortalt han dette, hun regner med at det ikke vil være julegaven som han ønsker seg.

Jeg liker godt denne koselig serien om Flora. Boka er lettlest og fint oversatt av Hege Frydenlund.


Et ønske til jul - Rosie Curtis

Vigmostad Bjørke (2020) - Leseeksemplar fra forlaget

Jess flytter til London for å starte i ny jobb. Hun flytter inn i et kollektiv hvor også Alex og Emma bor. Jess blir forelsket, men det viser seg at Alex har noe på gang med Emma. Jess er bekymret for hvordan det skal bli å fortsette å bo i kollektivet.

Boka passer fint for de som liker en enkel og lettlest kjærlighetshistorie.


Enkepalasset - Anne Nyheim

Poppeltårn (2020) - Leseeksemplar fra forfatteren

Vera har blitt forlatt av mannen. Hun er ute en tur, og er i ubalanse siden hun nettopp har sett et avisoppslag om mannen. Plutselig faller hun, og hun får øye på en balkong som hun synes er helt fantastisk. Den balkongen vil hun ha! Det viser seg at leiligheten er til salgs, og kort tid etter har hun overtatt og flyttet inn. I Enkelpalasset, som bygården heter bor det mange ulike mennesker som vi blir kjent med litt etter litt.

Dette var en sjarmerende, lettlest og morsom bok som jeg kan anbefale videre.


Nattklovnen - JR Henrixen

A1 (2020) - Leseeksemplar fra forfatteren

Vi møter igjen politiførstebetjent Jan Petter Salte i forfatterens tredje politikrim.  Her er det spioner som er på jakt etter informasjon, og Norge er et mål for en stor internasjonal cyberoperasjon. Boka kan leses frittstående.

God og spennende politikrim som jeg gjerne anbefaler videre.


Meld deg inn i gruppene jeg har på facebook for å få oppdateringer om nye omtaler og andre lesetips
November 2020: Leste bøker