Skip to main content

September 2020: Leste bøker

9 bøker var det jeg rakk å få lest i September. Det ble en fin og variert bunke med både krim, kjærlighet og litt virkelighet.

Høydepunktet denne måneden var likevel (igjen) et besøk på Forlagshuset i Vestfold. Denne gangen var også bokinspirator Liv Gade der. Det ble et veldig hyggelig møte.

På bildet ser du Liv Gade, Mona Johannessen, meg og Myriam H. Bjerkli.

Leserekkefølgen på leste bøker i September ser du under bildet.

 

Jeg skal ta vare på deg - Gunn Marit Nisja

Cappelen Damm (2020) - Leseeksemplar fra forfatteren

Vilja har flyttet hjemmefra og er student. En kveld får hun en merkelig telefonsamtale fra moren. Hun kontakter tanten for å be henne ta en liten sjekk, og det viser seg at moren har fått en hjernebetennelse og blir lagt inn på sykehuset. Vilja reiser straks hjem og det skal siden vise seg at hverdagen hennes tar en stor vending.

Fin og varm historie. Her er det bare å gå i butikken og kjøpe boka med en gang :)


Så ble det kaldt - Frode Eie Larsen

Liv (2020) - Leseeksemplar fra forfatteren

Trude er ute på lønningspils med noen fra jobben, men hun blir etterlyst da hun ikke holder en avtale på veien hjem. Eddi Stubb settes på saken og det fører han etter hvert til Paris. Da enda en kvinne forsvinner, begynner politiet å ane en sammenheng, og til slutt blir saken veldig personlig for Eddi.

Jeg har lest at flere mener at dette er forfatterens beste bok, og det kan jeg stille meg bak. Jeg føler at forfatteren nå er vel etablert blant de kjente og kjære forfatterne. Løp og kjøp er mitt tips! I disse dager kan du faktisk vinne boka i facebookgruppa Krimbøker.


Når du plukker en blomst - Sigrid Olsen

Sol (2020) - Leseeksemplar fra forlaget

Ei lita jente på 8 år får livet snudd på hodet da moren velger å bli et Jehovas Vitne. Moren er veldig fokusert på Harmageddon som skal skal skje i 1975, og hvor alle medlemmer av menigheten vil leve et evig liv videre i Paradis som er et slags Edens hage. I denne boka får vi et innblikk av hvordan det er å leve i sekten, hva de tror på, hva som skjer om noen melder seg ut og hvordan familier kan splittes.

Jeg liker boka, fortellerstilen og språket veldig godt. Historien er spesiell, lettlest og engasjerende. Jeg anbefaler gjerne boka videre.


Lillemann Ildebrann - Merete Junker

Liv (2020)

13 år gamle Brage ønsker seg en katt, men moren støtter ikke ønsket. Brage finner en katt og mater den i all hemmelighet inne i det tomme nabohuset. En dag begynner huset å brenne mens Brage er der. Ingen vet at han var der, og han er ikke hjemme. Da han heller ikke møter opp på skolen, blir han etterlyst. Inne i brannruinene oppdages et lik. Politieetterforsker Eline Torp er på saken. Hva har skjedd med Brage?

Dette er en bok som jeg kan anbefale. Ha den i tankene når du skal ut å handle julegaver.

 

 

 

 


Alltid åpent - Libby Page

Gyldendal (2020)

I denne boka blir vi kjent med Hannah, Mona og Dan spesielt. Men vi får også historier om andre gjester som besøker den døgnåpne kaféen hvor Hannah og Mona jobber.

Historien i boka er veldig søt og den er koselig å lese.


Bak hver en dør - Kristin Dons-Wallebek

Owal (2020)

Her er vi innenfor veggene til hjemmesykepleien og er bl.a. med pleierne rundt til pasientene. Linn er primærkontakten til Astrid og hun vet godt hvordan hun skal utføre jobben sin. Noe endrer seg når Stian blir ansatt. Plutselig en dag kjennes det en merkelig lukt inne hos flere av pasientene, og det oppdages flere uregelmessigheter.

Dette er debutboka til forfatteren og jeg kan varmt anbefale den spennende historien!


Verre enn sitt rykte - Kristyn Kusek Lewis

Cappelen Damm (2020)

Bess Warner vet ikke riktig hva hun skal forvente av sitt nye nabolag i ektemannen Coles hjemby. Visst må hun forholde seg til svigermoren, som bor rett over gaten, og det blir mye å sette seg inn i når de skal overta driften av svigerfamiliens pensjonat, men Bess måtte bare komme seg vekk fra Washington D.C. Etter en skandaleomsust avskjed fra jobben i Det hvite hus vet hun knapt nok hvem hun selv er lenger.

En ok bok å slappe av med på sofaen.


Se meg falle - Mons Kallentoft

Goliat (2020)

Historien om en far som gjør alt for å finne sin datter som forsvant på en ferietur til Mallorca. Det var faren som hadde det avgjørende ordet for at hun fikk dra, og han sliter med dårlig samvittighet for det nå. Han har nå flyttet til Mallorca og startet som privatetterforsker. Samtidig som han leter etter sin datter, har han også andre saker som han jobber med.

Litt annerledes bok med mye detaljer. Jeg synes det var litt vanskelig å henge med, men historien byr likevel på masse spenning.


Amerikansk jord - Jeanine Cummins

Gyldendal (2020)

Lydia og sønnen Luca klarer å unnslippe da et narkokartell dreper hele familien deres. Hun får trusler om at de også er ute etter dem, og de må rømme. Da Luca ikke har papirer, kan de ikke ta fly - men tar buss, tog og går til fots for å komme seg fra Mexico til USA. På veien blir de kjent med mange forskjellige mennesker som også er på rømmen.

Intens spennende historie som burde passe for de fleste bokelskere.


Minnet om en perfekt sommer - Paige Toon

Cappelen Damm (2020)

Alice er 18 år, og på ferie med moren i Dorset. Der møter hun Joe, og varme følelser oppstår. Ferien tar slutt og paret splittes. Alice glemmer aldri Joe, og mange år senere møtes de igjen.

Dette er en søt kjærlighetshistorie uten innviklede krimproblemer og kompliserte setninger - bare les og nyt!


Meld deg inn i gruppene jeg har på facebook for å få oppdateringer om nye omtaler og andre lesetips
September 2020: Leste bøker