Skip to main content

Juli 2020: Leste bøker

 • Anne Lise Johannessen

I juli ble det litt færre bøker enn normalt. Formen var ikke helt på topp. Likevel fikk jeg lest seks "vanlige" bøker, en pdf-fil, og to andre typer bøker. Ni bøker til sammen.

Høydepunktet denne måneden var da forfatterne Myriam H. Bjerkli og Frode Eie Gjørtz-Larsen inviterte oss (Mariann Sæther Tokle (Lillasjel) og meg) på lunsj hos Forlagshuset i Vestfold. De tok seg til og med fri fra ferien sin for å møte oss - det var et stort øyeblikk for to bokelskere!

Vi fikk servert baguetter og jordbær, i tillegg til en omvisning i forlaget. Da vi gikk ble "julaften i juli" komplett, som Mariann skriver i bloggen sin, da fikk vi med oss hvert vårt nett med mange bøker, derfor er det natulig nok en del bøker fra Liv forlag denne måneden.

Nedenfor ser du bilder fra besøket. På det nederste bildet er også mannen til Mariann med. Han var tålmodig med på "bokferien" hennes :)


 


Leserekkefølgen i juli ble slik:

 

 • Dødelig bekjentskap av Peter Swanson - Cappelen Damm

  Henrietta, kalt Hen og Lloyd flytter inn i et nytt hus. De er veldig fornøyd - helt til de møter de nærmeste naboene. På en omvisning i huset til naboene gjenkjenner Henrietta en gjenstand som er knyttet til et tidligere drap. Henrietta blir etterhvert helt sikker på at Matthew, som naboen heter, er en morder, og hun observerer han i flere mistenkelige situasjoner. Det er ikke like lett å få andre til å tro på det hun forteller.

  God og underholdende psykologisk thriller.

   

 • Døden ved verdens ende av diverse forfattere - Liv

  Dette er en eldre bok fra 2013, men bøker er absolutt ikke ferskvare. Dette er den første utgivelsen fra Liv forlag med samling av krimnoveller. Her finner du både kjente og ukjente forfattere. 

  Fin samling med mange fine krimnoveller!

   

 • En som deg av Marc Levy - Panta

  Sanji kommer fra India for å ta seg av forretninger i New York. Misforståelser oppstår og han innkvarteres hos den ukjente tanta og onkelen istedenfor hotellrom på Plaza. Ingen vet at han er rik. Etter en stund oppstår problemer på jobben til onkelen, og Sanji begynner å jobbe som heisoperatør i en bygning på Fift Avenue. Der møter han Chloe, og livet blir aldri det samme igjen.

  For meg ble denne dessverre litt kjedelig, men liker du en romantisk historie, burde du likevel lese denne.


 • Bokvisdom av Liv Hege Refsdal - Liv

  Dette er en veldig søt bok med mange sitater om bøker. Sidene er illustrert med flotte tegninger som passer til. Om du vil, kan du bruke tegningene som kort. Eller du kan bruke de blanke feltene til notater.

  Kjempesøt bok! Perfekt gave til en bokelsker!


   
 • The Gambia av Myriam H. Bjerkli - Liv

  Denne boka er en reisehåndbok eller en faktabok om Gambia. Deler av overskuddet går til å støtte fattige gambiske barns skolegang.

  Her kan du lese om et spennende Gambia, mye info, fakta og flotte bilder! Boka gir meg lyst til å reise dit en gang.

   

 • Fristet av May Britt Stendal - Lyst

  Eilin er på seminar hvor tilfeldigvis også Leander er. De møter Erik som er en venn av Leander. Erik får telefonnummert et Eilin og de får raskt kontakt på telefon, og dagen etter møtes de hjemme hos Erik.

  Dette var nok ikke noen bok for meg, men om du utelukkende er ute etter å lese om het erotikk, så er det nok en fin bok for deg ;)

 • Hjerteløs av Jørgen Jæger - Capitana

  En avisredaktør blir drept. Ektefellen ser ut til å være den opplagte morderen,men er det virkelig så enkelt? I den tidligere boka leste vi at Marthe kjemper for livet med sine hjerteproblemer. Ole Vik må ta et valg som han er i tvil om er helt "innafor". Samtidig midt oppi dette må også Cecilie løse et personlig problem.

  Endelig en ny bok om Ole Vik og Cecilie Hopen. Dette er den tolvte boka i serien, og den er iallefall ikke dårligere enn de andre. Ikke gå glipp av denne boka! • Elsker deg død av Peter James - Vigmostad Bjørke

  I starten av boken er vi med Jody og Walt på skiferie på det franske vintersportsstedet Courchevel. Det snør tett og sikten er dårlig. Noe skjer og de to ektefellene kommer fra hverandre. Walt dukker heller ikke opp i løpet av kvelden, men Jody virker veldig uberørt. Snart skjønner vi at Jody ikke er den hun utgir seg for å være.

  Dette er en kjempebra serie. Roy Grace virker som en flott etterforsker, og han løser alltid spennende saker. Det er ingen unntak i denne boka, som er nummer tolv i serien.

 • Spindelvevet av Stig Ellingsen og Simen Ingemundsen - Skamløst forlag

  Tenåringsjenta Cecilie bor hos faren etter at foreldrene ble skilt. Faren er overbeskyttende og liker ikke at datteren går ut alene på kvelden. En kveld presser Cecilie likevel igjennom en kveldstur alene med hunden Carl Ivar. Vi skjønner at noen følger etter henne. Det som faren fryktet skulle skje blir virkelighet, og Cecilie blir bortført. Bjørn Brenner i politiet får saken, og etterhvert viser det seg at dette får personlige konsekvenser for han.

  Spennende historie. Neste bok kommer senere i år, og jeg gleder meg veldig til det. 

   

  Meld deg inn i disse gruppene på på facebook for å få oppdateringer om nye omtaler og andre lesetips

  - Krimbøker

  -
  Lesetips for bokelskere

   

  Alle bøkene er mottatt som leseeksemplarer. De anbefales derfor i Markedsføringsloven at de merkes med reklame. Jeg har ingen inntekter av dette og står helt fritt til å selv velge hva jeg vil skrive om bøkene