• Anne Lise Johannessen

Lewisbrikkene

Brukervurdering: 5 / 5

Sjerne aktivSjerne aktivSjerne aktivSjerne aktivSjerne aktiv
 

Fin Macleod, nå sikkerhetssjef for en privat eiendom på Isle of Lewis, får i oppdrag å etterforske en bølge av ulovlig jakt på øya.

Under etterforskningen gjenforenes Fin med Whistler Macaskill, en lokal krypskytter som var hans bestevenn i tenårene.

Det viser seg at Whistler lenge har båret på en overraskende hemmelighet. Vi blir igjen tatt med bakover til Fin og vennenes barndom. Han møter igjen flere som han ikke har sett siden den gang. Gjenforeningen tar etterhvert en mørk og voldsom vending, og Fin innser at sannheten vil være ødeleggende for øya.

Lewisbrikkene er den tredje, avsluttende delen i Peter Mays Lewis-trilogi etter Svarthuset og Lewismannen

 

Forfatter: Peter May
Forlag: Goliat Forlag
Utgivelsesår: 2018
Orginaltittel: The Chess Men
Oversatt av: Ragnhild Aasland Sekne
Antall sider: 316
Format: Innbundet
Kilde: Leseeksemplar

Min mening:
Endelig er tredje bok om Fin Macleod ute i butikkhyllene. Det er ikke så lenge siden jeg leste de to første, så jeg slapp heldigvis å vente så lenge som mange andre har gjort.

De to første bøkene; Svarthuset og Lewismannen fikk begge veldig gode kritikker og terningkast 6 i en rekke norske aviser.

Og forfatteren skuffer ikke denne gangen heller. Igjen har han klart å skrive en veldig god bok med en spennende historie som får leseren til å leve seg inn i historien og se for seg stedene.

Hver historie er avsluttende, men jeg anbefaler likevel å lese de i "riktig rekkefølge" siden historiene bygger litt på hverandre.

Hvis jeg skal ta en sammenligning av de tre historiene, så er nok min favoritt den andre boka om Lewismannen, men alle tre bøkene er velskrevet og en trilogi jeg absolutt vil anbefale. Flotte bøker å ha med på hytta i påske! Kanskje noe å tipse påskeharen om?Om forfatteren:
Peter May er en skotsk manus- og krimforfatter. Han har mottatt flere priser for sine verk både i Europa og Amerika. The Blackhouse vant blant annet den amerikanske Barry-prisen for årets beste kriminalroman i 2013. Mays første roman, The Reporter, som han skrev i en alder av 26 år har blitt en TV-serie for det britiske TV-selskapet BBC. Etter dette begynte han å skrive for TV på fulltid. I senere år har han gitt ut Lewis-trilogien samt flere frittstående bøker. Svarthuset lanseres på norsk i februar 2017.

Peter May har fått strålende tilbakemeldinger for Svarthuset i Norge med hele tre terningkast seks fra noen av landets største aviser. Svarthuset har også ligget flere uker på bestselgerlisten. Bok nr. 2, Lewismannen, ble like godt tatt i mot og ble kåret til årets krimbok av både Dagbladet og Adressa. Siste del i trilogien lanseres i 2018. 


Vet du egentlig hva Lewisbrikker er? I følge Wikipedia er dette en gruppe sjakkbrikker som ble funnet på Lewis i Hebridene i første halvdelen av 1800-tallet. Alle brikkene er formet som menneskefigurer.

 

Se også:

 

 

Anbefalt hobbybok:

Myk og fargerik filting i ull

Så utrolig mye fint man kan lage om man er litt kreativ og fingernem. Her er en ny spennende hobby som jeg aldri har forsøkt.

Denne boka om filting gir deg ideer til å sette ditt helt personlige preg på ditt eget hjem, gjennom å lage unike puter, pledd, bordbrikker, trekk til vaser eller lampeskjermer. Det er heller ikke mangel på ideer til garderoben din.  Boken har en grundig teknikkdel, og mønster til modellene får du på et eget mønsterark i full størrelse.

Les mer …

Kopirett © 2017. Hverdagsnett. Alle rettigheter reservert.