Juni: Omtalte bøker

Sommeren er i full gang, og det er mer tid til å sitte ute å lese. Variert ble det denne måneden, med 5 krimbøker, 1 roman og 2 ungdomsbøker. Alle veldig bra bøker på sin måte.

Hvis jeg skulle måtte trekke fram en av disse som du MÅ lese, så vil jeg si Den svarte svane av Ingrid Berglund, men som sagt alle bøkene er gode. Utsnitt av omtaler finner du under, vil du lese mer - trykk deg inn på hver enkelt.


Den svarte svanen av Ingrid Berglund

Leseeksemplar fra forfatter/Gyldendal

Oda Krogh jobber som advokat, og en dag får hun en litt annerledes henvendelse. Sønnen til Bodil døde i en bilulykke for 5 år siden. Det ble ikke funnet noe lik. Bodil har framtredende kreft og har et sterkt ønske å finne ut av hva som skjedde. I fire år har hun fått tilsendt fire skjell, og klamrer seg fast til troen på at sønnen kan være i live.

10 år har gått siden det sist kom bok fra denne forfatteren. Og det er 10 år det har vært verdt å vente på! Veldig bra og original historie som fanger deg fra første ord. Denne må du lese.


Paradis av Frøydis Lilledalen

Leseeksemplar fra Liv

Petra Hassel er psykolog, og er nå tilbake etter permisjon. I tillegg hyres hun inn i etterforskningsteamet hos politiet. Da erfarer Petra at flere av pasientene hennes blir drept. Er det tilfeldig, eller ligger det noe bak? Petra blir nervøs for om hun selv må begynne å vokte sine skritt. Desto mer hun graver i saken, desto flere hemmeligheter avdekkes.

Dette er forfatterens debutbok. Fin historie som er satt sammen på en genial måte. En bok jeg varmt kan anbefale.


Jentene i graven av Jan Magne Stensrud

Leseeksemplar fra Bokhuset

Boka er todelt. På slutten av 30-tallet, følger vi Olivia, som kommer til gården Skogstad i Drangedal. Så blir det krig. Rundt gården holder det til mange motstandsfolk, og Olivia får et spesielt godt øye til en som kaller seg Olav. I nåtiden jobber Jane som journalist i lokalavisa. Det kommer inn en melding om at det er funnet tre kvinner som er nedgravd like ved Skogstad gård. Likene viser seg å stamme fra 50-tallet. Jane begynner å grave i saken.

Dette er en veldig god debutbok hvor både historie og krimelementer er flettet sammen på en fin måte. Språket flyter fint, og spenningselementet holder lett lesedriven oppe.


Festningens hemmelighet av Petrus Jensen

Leseeksemplar fra forfatteren/Baryton forlag

Det er sommer, og året er 1965. Vi befinner oss i den fiktive byen Klipphus på svenskegrensa. Der ligger den store festningen, Henriksten. En dag medlemmene i detektivklubben, De tre lykter, er oppe ved festningen, hører de gravelyder under seg. En kveld kan de også se en pike i gul kjole som svever opp trappa oppe på festningen. Trioen bestemmer seg for å undersøke saken, og det fører til flere uheldige hendelser, uten at det gjør boka for skummel for de minste.

Dette er en bok for barn- og ungdom, som også er gøy å lese for voksne. Lett og billedlig skrivestil med en snert av humor. Fin gavebok!


Tidsfikserne og vikingene av Frode Eie Larsen

Leseeksemplar fra forfatteren/Zeppelin

Tidsfikserne er tilbake for å rydde opp i kaoset som Tidstyven forårsaker. Tidsfikserne er Sigurd og Anne, men det må du ikke si til noen. Det er strengt hemmelig! Denne gangen må de helt tilbake til år 793. Tidstyven har rotet det til slik at det plutselig er blanke sider i boka hvor det står om tokt utført av vikingene. Saken skal selvfølgelig vise seg å få noen komplikasjoner.

 Fin og lærerik serie. Så lettlest at de som har litt leseerfaring, fint kan lese den selv.

 


Fra Blokka av Jonas T. Bengsson

Leseeksemplar fra Cappelen Damm

Danny sitter i fengsel pga vold. Dette er sjette året, men plutselig får han en uventet prøveløslatelse. Han oppsøker vennene, fra den gang de vokste opp i samme blokk i et dårlig område i København. Christian har nå blitt politi, men Malik er sporløst forsvunnet. Danny gjør alt han kan for å finne ham. 

Denne boka måtte jeg "smake" litt på. Resultatet ble at jeg likte den. Slutten kom dessuten som en stor overraskelse, og det liker jeg godt!


En perfekt ferie... nesten av Lucy Diamond

Leseeksemplar fra Aschehoug

Feelgoodbok som handler om tre ulike kvinner, som ikke kjenner hverandre. De er alle på ferie i Cornwall i England. Noen av dem har med seg tenåringsbarna, og det fører selvsagt til konflikter på både den ene og andre måten. 

Boka byr på lett underholdning med et lett språk. Nå det er sagt, så er vel ikke dette akkurat "min" type bok. Jeg trenger litt mer fart og spenning. Men for deg som ikke er så opptatt av det, så er det en fin feriebok.


 


Ut av tiden av Jan Mehlum

Leseeksemplar fra Gyldendal

Boka starter med at advokat Svend Foyn, fra Tønsberg, får en melding fra sin venn, overrettssakfører Christian Salvesen, om at de må møtes – nå. Det står ikke hvor, og da Foyn endelig finner han, er han død. Politiet sikter en person, men Foyn mener at de tar feil. Desto dypere han graver i dette, desto større fare setter han seg selv i.

Fin historie. Løsningen overrasker, selv om noen sikkert kan gjette seg til det. Boka slutter med noe uforventet, som jeg vil vite mer om.


 


Meld deg inn i gruppene jeg har på facebook for å få oppdateringer om nye omtaler og andre lesetips
Juni 2022: Leste bøker

Kopirett © 2020. Hverdagsnett. Alle rettigheter reservert.