Paradis

  • Anne Lise Johannessen
: BOKOMTALE: Paradis av Frøydis Lilledalen. Leseeksemplar fra Liv

Petra Hassel er psykolog, og er nå tilbake etter permisjon. I tillegg hyres hun inn i etterforskningsteamet hos politiet. Da erfarer Petra at flere av pasientene hennes blir drept. Er det tilfeldig, eller ligger det noe bak? Petra blir nervøs for om hun selv må begynne å vokte sine skritt. Desto mer hun graver i saken, desto flere hemmeligheter avdekkes.

Dette er forfatterens debutbok. Fin historie som er satt sammen på en genial måte. Jeg likte godt Petra og mannen hennes Mika. De har begge noen tøffe erfaringer bak seg, men gjør så godt de kan. Petra virker å være en god psykolog både på Helsehuset hvor hennes primære jobb er, og i etterforskningsteamet som hun blir hyret inn til.

Jeg synes kanskje at språket hakker litt her og der, men ikke verre enn at jeg varmt kan anbefale boka. Spennende fra start til slutt. Neste bok er rett rundt hjørnet, og det gleder jeg meg veldig til!

I juni-utgaven av Hverdagsnettmagasinet, kan du lese intervjuet jeg har laget med forfatteren. Der leser du mer både om denne boka og den nye boka. I tillegg kan du lese at forfatteren har sykdommen ME, og hvordan hun håndterer det. Les artikkelen her.

 

Forfatter: Frøydis Lilledalen
Forlag: Liv
Utgivelsesår: 2021
Antall sider: 328
Format: Innbundet

Kilde: Leseeksemplar fra forlaget. Min bokomtale er likevel min subjektive mening, og skrevet ut i fra et nøytralt ståsted. Jeg er ikke påvirket av hverken forfatter eller forlag. Jeg får ingen økonomiske fordeler av omtalen.

 

Forlaget skriver:
Jonas Bø er førstebetjent ved Manglerud politikammer. I Bø sitt distrikt er to eldre menn drept. Både metode og åsted vitner om et dyrisk raseri. For å forsterke etterforskningsgruppa, hyrer Bø inn bydelens eneste profilerer, psykologen Petra Hassel.

Petra plages av en økende paranoia. Klienter dør, og privatlivet blir mindre og mindre privat. De ulike rollene blir etter hvert umulig å skille fra hverandre, alt vikles inn i hverandre, til et stort og skremmende kaos. Er hun i fare, eller er det fantasien som leker med henne? Saken krever stadig nye ofre. Hvem er ute på hevntokt i Oslo syd? Og ikke minst hvorfor?

Spor peker etter hvert mot et idyllisk boligfelt ved Østmarka. Gule rekkehus virker inviterende og harmoniske ved første øyesyn, men idyllen forstyrres når teamet får kikke bak rutete gardiner, og ned i gamle kjellere.

Ikke før det går opp for Jonas at han selv har en rolle i dramaet, begynner brikkene å falle på plass, og det får verdenen hans til å rakne. Gamle, begravde hemmeligheter truer med å ødelegge livene til både førstebetjenten og profilereren.


Om forfatteren:

Frøydis Lilledalen er psykologspesialist og har i tillegg treårig skuespillerutdannelse og mellomfag i teologi. Hun behersker spansk og tegnspråk, og i studieårene livnærte hun seg med oppvisninger og kurs i argentinsk tango, og som yogainstruktør. Frøydis uttaler seg ofte om samlivstema i media og er en aktiv samfunnsdebattant. «Paradis» er hennes første roman.

 

Hva betyr leseeksemplar?
Med det menes at man får en bok kostnadsfritt av forlaget. Grunnet regler i Markedsføringsloven, bør disse merkes siden det har en viss reklameeffekt. Selv om jeg har fått en bok tilsendt som leseeksemplar, er bokomtalen skrevet ut fra et nøytralt ståsted. Jeg får på ingen måte noen kompensasjon eller økonomiske fordeler. Jeg står helt fritt til å selv velge om jeg i det hele tatt vil lese/omtale boken. Boka stemples og kan ikke videreselges i ettertid.


Meld deg inn i gruppene jeg har på facebook for å få oppdateringer om nye omtaler og andre lesetips
- Hverdagsnett

- Krimbøker

- Lesetips for bokelskere
- Bokskatter bortenfor bestselgerlistene
- Lesegruppa
- Lesedilla

- God Bok!

Hverdagsnettmagasinet:

Utgivelsesplan i 2022: 1. februar, 1. april, 1. juni, 1. august, 1. oktober og 1. desember

 

Tilfeldig artikkel:

Kort med kun tekst på
:Artikkelen inneholder annonse fra stempelprodusenten:

Denne gang var vi så heldige å få en stoooor eske med gummistempler fra Kreative Hender. Temaet denne gangen var å lage kort med kun tekst som motiv. Noen har likevel valgt å bruke et bildemotiv på kortet, og det gjør ingenting, for det er likevel teksten som er i fokus. Teamdeltakerne kunne lage så mange kort de ville.

Motiv: Kreative Hender

Les mer …

Kopirett © 2020. Hverdagsnett. Alle rettigheter reservert.