Mars 2022: Leste bøker

Ny måned har kommet til ende. Denne måneden har jeg vært rundt på flere litteraturarrangementer. De kan du lese mer om i Hverdagsnettmagasinet som kom ut 1. april.

6 bøker fikk jeg lest; 4 av dem var krim.


Petra Pettersens perfekte påske av Lene Lauritsen Kjølner

Leseeksemplar fra forfatteren.

Petra bor i huset hun arvet etter tante Bertha, sammen med sine to katter. Det er påske, og Petra holder på å etablere et galleri på Hvasser. Livet til Petra kunne vært ganske perfekt, men selvfølgelig er det noe som ødelegger glansbildet.

Dette er bok nummer to om Petra Pettersen, forfatterens nye feelgoodserie. Fra før er hun kjent for sin hyggelige proseccokrim om den nygjerrige detektiven Olivia.


Påskekrim 2022

Leseeksemplar fra Bonnier.

Her har du det perfekte lesestoffet for påskeferien. I boka er det femten grøssende påskenoveller fra forfatterne nevnt under. Ingen av dem har vært trykt tidligere. Novellene er av varierende lengde, og det er mange som er veldig gode. Hyggelig at det også er noen mindre kjente forfattere med denne gangen. I påska er det kanskje mange familieaktiviteter. Da er det perfekt med en novellesamling, hvor du kan lese litt og litt om gangen.


Vokterne av Svein Gudbrandsen

Leseeksemplar fra forfatteren

I denne debutboka til forfatteren befinner vi oss i Trondheim, tidlig på 1900-tallet. Førsteinspektør Frank Larsen har mistet kona si, og føler seg litt nedstemt og ensom. Han blir oppsøkt av en mann som kaller seg inspektør Sahlin, og sier at han er fra svensk politi. Det viser seg å være mange døde gutter på svenskegrensa, og flere prostituerte er druknet i Nidelven. Sammen med journalist Amanda, som også er en god venn, begynner han å gjøre undersøkelser.


Tidsfikserne og månelandingen av Frode Eie Larsen og Jenny Lindqvist

Leseeksemplar fra forfatterne

Sigurd og Anne, begge 11 år, er tidsfiksere. De må reise tilbake til historiske begivenheter og rydde opp når Tidstyven har vært å ødelagt.

Fin serie som er lettlest og lærerik. Bakerst i boka er det en quiz, så du kan sjekke hva du har lært.


Dødsengelen av Jaran Dammann

Leseeksemplar fra Cappelen Damm

En gjeng med ungdom fra en folkehøgskole drar til Valdres på den faste bli-kjent-turen. Ingen hadde forutsett hva som skulle skje. Da de drar hjem, er det minst to personer som er savnet. Et lik blir funnet, med symboler skåret inn i kroppen. Deretter dukker det opp flere døde med lignende symboler.

Selv om handlingen var delvis forutsigbar, synes jeg det var en spennende historie som jeg likte godt å lese. Dette er fjerde bok i serien, men har du ikke lest de foregående, gjør det ingenting. Du kommer lett inn i handlingen.


Uten samtykke av Siri Fossing

Leseeksemplar fra forfatteren
Vi befinner oss i Tvedestrand. Der er det ikke bare idyll, slik man ofte tenker om en sørlandsby. Veslemøy er drept, og datteren er forsvunnet. Politiet sliter med å løse saken. Emilie jobber som journalist i Stranna Blad. Hun begynner å snuse rundt i saken. Hun graver stadig dypere, og det er ikke populært, hverken hos politi, avisen, eller folkene som hun kommer litt for nær.
 
Fin sørlandskrim, som er debutboka til forfatteren.

Meld deg inn i gruppene jeg har på facebook for å få oppdateringer om nye omtaler og andre lesetips
August 2021: Leste bøker

Kopirett © 2020. Hverdagsnett. Alle rettigheter reservert.