November 2021: Leste bøker

November har vært en travel måned, og det ble kun 3 bøker – i tillegg til 40 julehefter. (De tre siste kommer snart som et tillegg).

 

En hund til jul av Lizzie Shane

 (2021) - Leseeksemplar fra Cappelen Damm

Ally, som er fotograf i New York, er tilbake i hjembygda for å hjelpe besteforeldrene. De driver et omplasseringshjem for hunder, og nå har bystyret bestemt seg for å stoppe driftsstøtten. En dag da Ally er ute og tar bilder, glemmer hun å se seg for. Hun kræsjer inn i en gretten kjekkas og innholdet i kaffekoppen hennes havner på skjorta hans. Det blir et ublidt møte.


Jul i Sandøsund av Lene Lauritsen Kjølner

 (2021) - Leseeksemplar fra forfatteren

Sofie driver en bokhandel og kafé i Sandøsund, hvor hun også bor. Det trives hun godt med. Tanten hennes, Agathe forteller en dag at hun vil flytte til Spania, og at Sofie får huset hennes i gave. Hun får god hjelp av faren og hans franske samboer, Marcel som driver et hotell rett i nærheten. En dag får Sofie hilse på den nye kokken på hotellet, og det setter følelsene hennes i sving.

Boka er skrevet som en julekalender med historien delt inn i 24 kapitler. Språket er lett og muntert, som alle bøkene Kjølner skriver.


Til oss av Linn Skåber

 (2021) - Leseeksemplar fra Pitch

Dette er en nydelig og morsom bok, selv om den også har triste elementer i historiene. Språket flyter fint, og humoren ligger ligger på lur mellom linjene. De fantastisk flotte illustrasjonene i boka er laget av Lisa Aisato.

Dette er en kjempefin julegave som passer til både unge og eldre som liker å lese. Anbefales på det varmeste.


Meld deg inn i gruppene jeg har på facebook for å få oppdateringer om nye omtaler og andre lesetips

Få med deg Hverdagsnettmagasinet!

Nytt nummer nå

Meld deg på nyhetsbrevet, for å få bladet raskere - og ikke gå glipp av et eneste nummer:

August 2021: Leste bøker

Tilfeldig artikkel:

Jul på øya
: BOKOMTALE: Jul på øya av Jenny Colgan. Leseeksemplar fra Gyldendal

Tredje bok om Flora som bor på den lille øya Mure utenfor Skottland. Nå går det mot jul og Flora har nylig oppdaget at hun er gravid. Hun er sammen med den tidligere sjefen sin, Joel. Hvordan skal hun få fortalt han dette, hun regner med at det ikke vil være julegaven som han ønsker seg.

Jeg liker godt denne koselig serien om Flora. Boka er lettlest og fint oversatt av Hege Frydenlund.

Les mer …

Kopirett © 2020. Hverdagsnett. Alle rettigheter reservert.