Jul i Sandøsund

  • Anne Lise Johannessen
: BOKOMTALE: Jul i Sandøsund av Lene Lauritsen Kjølner. Leseeksemplar fra forfatteren

Sofie driver en bokhandel og kafé i Sandøsund, hvor hun også bor. Det trives hun godt med. Tanten hennes, Agathe forteller en dag at hun vil flytte til Spania, og at Sofie får huset hennes i gave. Hun får god hjelp av faren og hans franske samboer, Marcel som driver et hotell rett i nærheten. En dag får Sofie hilse på den nye kokken på hotellet, og det setter følelsene hennes i sving.

Boka er skrevet som en julekalender med historien delt inn i 24 kapitler. Språket er lett og muntert, som alle bøkene Kjølner skriver.

Fin bok for alle som trenger å senke skuldrene litt nå i førjulstida. Kjempesøt historie, og jeg anbefaler den gjerne videre. Selv om serien om privatdetektiv Olivia er min absolutte favoritt fra forfatteren, så håper jeg også på å få lese mer om Sofie i framtida.


Forfatter: Lene Lauritsen Kjølner
Forlag: Fagervik
Utgivelsesår: 2021
Antall sider: 360
Format: Pocket

Kilde: Leseeksemplar fra forfatteren. Min bokomtale er likevel min subjektive mening, og skrevet ut i fra et nøytralt ståsted. Jeg er ikke påvirket av hverken forfatter eller forlag. Jeg får ingen økonomiske fordeler av omtalen.

 

Forlaget skriver:
Sofie elsker livet som bokhandler og kaféeier på brygga i Sandøsund, der venninnen Linn hjelper til når hun ikke oversetter bøker.
Da tante Agathe flytter til Spania og et kollektiv for kulturelle damer, gir hun bort den knirkete, gamle villaen sin i gave til Sofie. Hun kaster seg over julepynt, sylte, fattigmann og jule-yuccaer med god hjelp av faren og Marcel, som driver verdens hyggeligste hotell.
Men hotellets nye kokk, Francois, får Sofies julehjerte til å banke i takt med Linns mandelhakking. Litt synd at Sofies raffe søster, Tilde, også liker ham. Francois har en fortid, men den mest spennende fortiden - og framtiden - kan ligge i plankene på Sofies nye hus.


Om forfatteren:
Lene Lauritsen Kjølner romandebuterte med Høyt henger de – første krimbok med Olivia Henriksen i hovedrollen. For den mottok hun Maurits Hansen-prisen "Nytt blod". Siden har det kommet åtte bøker i denne serien, som beskrives som unik i norsk sammenheng, en slags prosecco- hygge- og skjærgårdskrim med vidd, humor og selvironisk snert. Lene skriver også ren feelgood og har skapt romanfiguren og gallerieieren Petra og bokhandleren Sofie. Og det kommer mer fra alle de aktive damene Olivia, Petra og Sofie. Lene er gift med musikeren Per Fredrik, har to voksne sønner, to katter, er født på Nøtterøy, men bor i dag rett utenfor Tønsberg. Hun jobber som forfatter og oversetter, og driver også  hyggelige Fagervik forlag.

 

Hva betyr leseeksemplar?
Med det menes at man får en bok kostnadsfritt av forlaget. Grunnet regler i Markedsføringsloven, bør disse merkes siden det har en viss reklameeffekt. Selv om jeg har fått en bok tilsendt som leseeksemplar, er bokomtalen skrevet ut fra et nøytralt ståsted. Jeg får på ingen måte noen kompensasjon eller økonomiske fordeler. Jeg står helt fritt til å selv velge om jeg i det hele tatt vil lese/omtale boken. Boka stemples og kan ikke videreselges i ettertid.


Meld deg inn i gruppene jeg har på facebook for å få oppdateringer om nye omtaler og andre lesetips
- Hverdagsnett

- Krimbøker

- Lesetips for bokelskere
- Bokskatter bortenfor bestselgerlistene
- Lesegruppa

- God Bok!

Les det nyeste nummeret av Hverdagsnettmagasinet her:

 

Kopirett © 2020. Hverdagsnett. Alle rettigheter reservert.