• Anne Lise Johannessen

Hvit engel, svart natt

Brukervurdering: 0 / 5

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 

På en mørk og øde veistrekning blir tønsbergadvokaten Svend Foyn utsatt for alle sjåførers mareritt. En jentunge i bare nattkjolen styrter ut i veien og havner på Jaguarens panser. En blodig nattkjole, regn og stillhet. Jenta overlever, men snakker ikke. Ingen vet hvem hun er eller hvordan hun havnet ved riksvei 35 en regnvåt natt.

Mysteriet bringer Foyn ut på en dramatisk reise, fra indre Vestfold til Europas yttergrenser. En kvinnelig lærer på jakt etter mening, en norskpakistansk advokat som vet for mye, en dyster gresk øy. Og frykten for terror. Alt henger sammen, min venn. Eller kanskje ikke. Saken Svend Foyn begynner å nøste i, viser seg å ha mange og uforutsette forgreninger og stiller ham overfor flere og nærmere utfordringer enn ønskelig er.

Hvit engel, svart natt er den syttende frittstående romanen i serien med tønsbergadvokaten Svend Foyn i hovedrollen.Forfatter: Jan Mehlum
Forlag: Gyldendal
Utgivelsesår: 2018
Antall sider: 397
Format: Innbundet
Kilde: Leseeksemplar


Min mening:
Her er det lett å trekke en tråd til den nyeste boka til Utenfor er hundene siden han i sin historie kontakter hovedpersonen i denne boka - uten at historiene har noe med hverandre å gjøre.

Det er alltid gøy å lese krim som er fra nærmiljøet. Advokat Svend Foyn hører til i Tønsberg. Forfatteren har skrevet en rekke bøker med denne hovedpersonen, men historiene er avsluttende.

Dette er en god bok og den havner også i kategorien "vanskelig å legge fra seg". Saken som advokaten havner opp i har mange løse tråder og alt knyttes sammen til en fin og spennende historie.


Om forfatteren:
Jan Mehlum (f. 1945 i Tønsberg) debuterte med kriminalromanen Gylne tider i 1996. I 1998 fikk han Rivertonprisen for Kalde hender. Hans bøker med Tønsberg-advokaten Svend Foyn i hovedrollen er oversatt til dansk, tysk, nederlandsk, svensk og albansk. Jan Mehlum er utdannet sosiolog fra Universitetet i Oslo. Han har i en årrekke arbeidet som førsteamanuensis i sosiologi ved Høgskolen i Buskerud og Vestfold, og bor i Tønsberg.

 

 

Anbefalt hobbybok:

Hekling og hakking til kjøkkenet

Denne boka gir flashback til håndarbeidstimene på barneskolen.

Tove Fevang har latt seg inspirere av alle de gamle, fine gryteklutene hun har funnet og fått av venner og bekjente. I tillegg til den store bredden av grytekluter finner du dekkebrikker, håndklær og kluter i varierte teknikker. Kan du ikke teknikkene fra før, kan du nå lære å hekle og hakke samtidig som du lager nyttige og fine bruksting.

Les mer …

Kopirett © 2017. Hverdagsnett. Alle rettigheter reservert.