Skumringsmannen

  • Anne Lise Johannessen
: BOKOMTALE: Skumringsmannen av Ragna Dahl. Leseeksemplar fra Lyst forlag

Anna var lenge i et voldelig ekteskap med Alexander. Sammen med datteren, Gabriella, klarte hun å komme seg bort. Nå er hun samboer med Erik, som er en helt annen type. En dag på jobb, får Anna et skikkelig angstanfall. Hun blir langvarig sykemeldt. Støtt og stadig føler hun seg iakttatt. Hun synes også hun stadig ser Alexander. Ingen tror henne, og avfeier det med posttramatisk stress, som hun lider av. Hun begynner å gå til psykiater Anders Wiik, og han gir henne gode verktøy, og medisiner for å håndtere hennes psykiske problemer. Gradvis blir det bedre, for så å blusse opp igjen.

Historien er basert på en sann historie fra 80-tallet. Historien er spennende og forfatteren skriver godt. Selv om jeg ikke er i nærheten av å kunne forstå hvordan angstproblemer utarter seg, får jeg her iallefall et innblikk i det.

Terningkast: 5-

 

Jeg har tidligere omtalt forfatterens første bok, Kameleonjenta, som handlet om mobbing, og tar for seg oppveksten til Anna.

 

Forfatter: Ragna Dahl
Forlag: Lyst
Utgivelsesår: 2022
Antall sider: 317
Format: Innbundet

Kilde: Leseeksemplar fra forlaget. Min bokomtale er likevel min subjektive mening, og skrevet ut i fra et nøytralt ståsted. Jeg er ikke påvirket av hverken forfatter eller forlag. Jeg får ingen økonomiske fordeler av omtalen.

 

Forlaget skriver:

Vi følger hovedpersonen, Anna, og hvordan hun takler hverdagen etter å ha fått en alvorlig diagnose som følge av mobbing og voldshistorie. Har hun fått en stalker eller er det bare en innbilning? Hvorfor er det ingen som tar henne på alvor? Dette er en historie som er inspirert av faktiske hendelser fra 1981- 1982.


Om forfatteren:

Ragna Dahl (f. 24.09.55) er utdannet sykepleier med videre utdanning innen administrasjon og ledelse. Hun har tidligere skrevet dikt, små noveller og sanglåter som har blitt fremført på ulike kulturarrangementer. I 1979 deltok hun i en antologi fra Agder Litteraturlag. Sørland, Samtid Poesi og Prosa fra Agder. J.W. Cappelen Forlag A.S. Hun har også medvirket med tekster på en LP som ble utgitt i et samarbeid med andre musikere og forfattere.

 

Hva betyr leseeksemplar?
Med det menes at man får en bok kostnadsfritt av forlaget. Grunnet regler i Markedsføringsloven, bør disse merkes siden det har en viss reklameeffekt. Selv om jeg har fått en bok tilsendt som leseeksemplar, er bokomtalen skrevet ut fra et nøytralt ståsted. Jeg får på ingen måte noen kompensasjon eller økonomiske fordeler. Jeg står helt fritt til å selv velge om jeg i det hele tatt vil lese/omtale boken. Boka stemples og kan ikke videreselges i ettertid.


Meld deg inn i gruppene jeg har på facebook for å få oppdateringer om nye bøker,
bokomtaler, forfatternytt, intervjuer og mye annet
Hverdagsnett (Gruppe for nettsiden) Hverdagsnettmagasinet (FBside for magasinet)
Hverdagsnettmagasinet  (Gruppe for magasinet) Instagram
  Tiktok Bokormen (Generelt om litteratur)
Debatt om litteratur og bokbransje

 

 Rene bokgrupper:

 Hverdagsnettmagasinet:

Utgivelsesplan i 2022: 1. februar, 1. april, 1. juni, 1. august, 1. oktober og 1. desember

 

Tilfeldig artikkel:

Det var ikke min skyld
: Boka er mottatt som leseeksemplar og må derfor merkes som reklame:

Morsom bok med mange humoristiske uttalelser. Mye kreativitet og fantasi blant de som av ulike grunner blir tiltalt i en rettsak.

Rettssaker er gjerne alvorlige saker, men av og til er de tiltaltes forklaringer til å le seg i hjel av. I denne boken har vi samlet de mest tvilsomme bortforklaringene og usannsynlige unnskyldningene – alt sammen hentet fra virkeligheten og dokumentert via rettsutskrifter.

Les mer …

Kopirett © 2020. Hverdagsnett. Alle rettigheter reservert.