Når noen slår et menneske i hjel

  • Anne Lise Johannessen
: BOKOMTALE: Når noen slår et menneske i hjel av Nick Shenan. Leseeksemplar fra forfatteren

Svein Robert er ikke helt A4. Han er ganske betatt av Anita, som han kjenner fra barndommen. Han jobber på Rema, og en dag møter han igjen Anita, som har vært utenbys i mange år. De tar opp kontakten, han blir bedt på middag hjemme hos henne, og følelsene hans blomstrer opp igjen.

En dag skjer det noe. Anita er død, drept. Svein Robert blir knyttet til åstedet. Nå sitter han i celle 5, og må gjennom flere avhør. Problemet er at han ikke husker noe. Etter hvert blir han usikker. Kan han ha drept henne, og fortrengt alt sammen?

Bra historie med korte, greie kapitler. Her får vi hilse på bygdedyret, og historien er egentlig veldig godt bygd opp. Den er spennende, og det er ikke så lett å avsløre plottet. Vi kommer også litt under huden på det å leve i en religiøse sekt.

Jeg likte boka, men det som trekker den litt ned, for min del, er at den hopper veldig i tid og handling. Det gjør det litt uoversiktelig, men absolutt en bok som er verdt å lese.

Terningkast: 4+

 

Forfatter: Nick Shenan
Forlag: Kolofon
Utgivelsesår: 2022
Antall sider: 337
Format: Pocket

Kilde: Leseeksemplar fra forlaget. Min bokomtale er likevel min subjektive mening, og skrevet ut i fra et nøytralt ståsted. Jeg er ikke påvirket av hverken forfatter eller forlag. Jeg får ingen økonomiske fordeler av omtalen.

 

Forlaget skriver:

Svein Robert sitter i avhør, mistenkt for å ha skutt Anita Sjøstrand. Han er overbevist om at det egentlig er Anitas voldelige ektemann som står bak drapet, men avhørslederen er ikke interessert i noe av det han forteller. Ektemannen har alibi, og flere vitner har observert Svein Robert ved åstedet.

Etter hvert begynner Svein Robert å bli usikker. Kan det faktisk være at han har skutt Anita og fortrengt minnene? Å fortrenge traumatiske minner har han jo gjort tidligere ...

Samtidig ser det ut til å være flere mistenkelige hendelser politiet viser liten interesse for å etterforske.

«Når noen slår et menneske i hjel» er en kriminalroman, men boka tar også et oppgjør med religiøse dogmer, fordommer, bygdedyr, patriarkater og annet som holder mennesker nede.


Om forfatteren:

Dette er Nick Shenans debutroman. Navnet hans er et pseudonym. Shenan er et anagram for et vanlig norsk etternavn. Han bor et sted i Norge, i hvilken landsdel skjønner du hvis du leser boka.

 

Hva betyr leseeksemplar?
Med det menes at man får en bok kostnadsfritt av forlaget. Grunnet regler i Markedsføringsloven, bør disse merkes siden det har en viss reklameeffekt. Selv om jeg har fått en bok tilsendt som leseeksemplar, er bokomtalen skrevet ut fra et nøytralt ståsted. Jeg får på ingen måte noen kompensasjon eller økonomiske fordeler. Jeg står helt fritt til å selv velge om jeg i det hele tatt vil lese/omtale boken. Boka stemples og kan ikke videreselges i ettertid.


Meld deg inn i gruppene jeg har på facebook for å få oppdateringer om nye bøker,
bokomtaler, forfatternytt, intervjuer og mye annet
Hverdagsnett (Gruppe for nettsiden) Hverdagsnettmagasinet (FBside for magasinet)
Hverdagsnettmagasinet  (Gruppe for magasinet) Instagram
  Tiktok Bokormen (Generelt om litteratur)

 

 Rene bokgrupper:

 Hverdagsnettmagasinet:

Utgivelsesplan i 2022: 1. februar, 1. april, 1. juni, 1. august, 1. oktober og 1. desember

 

Tilfeldig artikkel:

Kort med motiv fra Stitchy Bear (Videotutorial)
:Artikkelen inneholder annonse fra stempelprodusenten:

Denne gangen fikk vi velge selv hva vi ville ha og jeg valgte et sett med digitale mønster ark og tilhørende motiv.

Settet heter Purple Orchid og er designet av Coosty Creations hos Stitchy Bear. Jeg printet mønsterarkene på tykk hvit kartong (250 gram), og motivet i svart/hvitt på akvarell ark.

Motiv: Stichy Bear

Les mer …

Kopirett © 2020. Hverdagsnett. Alle rettigheter reservert.