Skip to main content

Jul på øyas hotell

  • Anne Lise Johannessen
Forfatter: Jenny Colgan
Leseeksemplar fra Gyldendal

Vi er tilbake på Mure, den lille skotske øya. Fintan strever med å få på beina hotellet, The Rock, som han arvet etter sin avdøde mann, Coltan. Flora trår til. Det er snart jul, og hotellet skal forvandeles til et innbydende julehotell. Flora har akkurat blitt mamma, og det er ikke lett å kombinere begge rollene.

I staben har hun bl.a. den franske kokken Gaspard, Isla som hun tar med seg fra sin egen kafé, norske Konstatin – og Bjørn, hunden til Konstatin.

På sidelinja står journalist Candice, som får snusen i noe spesielt, og fort kan stikke kjepper i hjulene for hotellet. Og så må vi ikke glemme Agat, den lille søte niesen til Flora. Agat har blitt større, og kanskje mer bortskjemt enn noen gang. Og hvem vet, kanskje det kan bidra til noe positivt.

Hyggelig historie. Dette er den femte boka i serien, men den kan gjerne leses frittstående.

Terningkast: 5-

 

Forfatter: Jenny Colgan
Forlag: Gyldendal
Utgivelsesår: 2022
Antall sider: 358
Format: Innbundet
Originaltittel: Christmas at the Island Hotel
Oversatt av: Hege Frydenlund
Kilde: Leseeksemplar fra forlaget.

 

Forlaget skriver:

På den lille skotske øya Mure er juleforberedelsene godt i gang. Flora MacKenzie bekymrer seg for broren, som fortsatt sørger over tapet av kjæresten, Coltan. Det hjemsøkte gamle hotellet på øya var Coltans hjertebarn før han gikk bort, og med Floras innsats forvandles hotell til en atmosfærisk oase med knitrende flammer på peisen og deilig mat, alt i tide til jul.

Men det å drive et hotell er en krevende affære, særlig siden Flora er nybakt mor. De eneste som er interessert i å arbeide på hotellet, er en fransk kokk med et temperament som skremmer bort de fleste, en bortskjemt, norsk kjøkkenhjelp som ikke er den han utgir seg for å være, og en sky kjøkkenassistent som rødmer straks noen snakker til henne. Greier denne brokete gjengen å gjøre det som må til før den store åpningen?Om forfatteren:

Den skotske bestselgerforfatteren Jenny Colgan forener romantikk med humor og hjertevarme.

Jenny Colgan (f. 1972) er født i Skottland og har studert ved universitetet i Edinburgh. Hun har tidligere bodd i England, Nederland, USA og Frankrike, men bor nå nord for Edinburgh med sin mann og tre barn. Colgan er en bestselgerforfatter i blant annet England, Tyskland og i Sverige, der bøkene hennes er solgt i over to mllioner eksemplarer. Hun ble tildelt prisen Romantic Comedy Novel of the Year i 2018 for Velkommen til Floras kafé.

«En naturlig morsom, varmhjertet forfatter som skaper personer du elsker og bryr deg om lenge etter at du er ferdig med å lese.» Lisa Jewell

«Hun er veldig, veldig morsom.» Express

Utgivelser på norsk
Den lille bokhandelen på stranden (2022)
Den lille bokhandelen på hjørnet (2022)

Fra en fremmed kyst, lyd-og e-bok (2021)
Jul på øya (2020)
Den endeløse stranden (2019)
Velkommen til Floras Kafé (2019)

 

Hva betyr det at boka er mottatt som leseeksemplar?

Det er regler i Markedsføringsloven, som bestemmer at bøkene SKAL merkes, siden omtalen kan ha en viss reklameeffekt.

Uansett er denne bokomtalen MIN personlige mening, og mitt personlige utformede oppsett. Selv om jeg har fått boka kostnadsfritt fra forlaget eller forfatteren, står jeg helt fritt til å skrive min ærlige mening. Jeg blir ikke påvirket på noen måte, og jeg er ikke tilknyttet noe forlag. Jeg velger selv om jeg i det hele tatt vil lese/omtale boken jeg får og hvilket tidspukt jeg vil lese den. Dessuten velger jeg selv om (og hvor) jeg vil dele omtalen min. Bøker som jeg kjøper, eller får i personlige gaver, behandles på samme måte som leseeskemplarer. Dette er viktige punkter for meg for å kunne omtale en bok.

Jeg får ikke betalt for å skrive omtalen. Boka jeg har fått er stemplet med leseeksemplar, og kan ikke videreselges i ettertid. Jeg har altså INGEN økonomisk fordel, eller kompensasjon. Arbeidet med å omtale en bok gjøres av idealistiske formål, fordi jeg ønsker å inspirere til at gode bøker, skal nå ut til flere lesere.

 Meld deg inn i gruppene jeg har på facebook for å få oppdateringer om nye bøker,
bokomtaler, forfatternytt, intervjuer og mye annet
Hverdagsnett (Gruppe for nettsiden) Hverdagsnettmagasinet (FBside for magasinet)
Hverdagsnettmagasinet  (Gruppe for magasinet) Instagram
  Tiktok Bokormen (Generelt om litteratur)
Debatt om litteratur og bokbransje

 

 Rene bokgrupper:

Krimbøker Lesetips for bokelskere
Bokskatter bortenfor bestselgerlistene Lesedilla
 Leseglede Lesegruppa
God Bok!

 Hverdagsnettmagasinet:

Utgivelsesplan i 2022: 1. februar, 1. april, 1. juni, 1. august, 1. oktober og 1. desember

 

Gyldendal