Skip to main content

Omtalte bøker fra:

PRESS


Press har vært i gang, og gitt ut bøker siden 1997.  De er et mellomstort forlag, som gir ut rundt 40 bøker i året, og har åtte ansatte. Daglig leder er Håkon Harket, broren til selveste Morten Harket.

Press satser på kulturhistoriske bøker, hobbybøker, kokebøker, sakprosa og kunst. Salgs- og markedssjef Torgeir Husby mener at Press er det forlaget som er best på kunstbøker i Norge. Bokas utseende er viktig for dem. Det er heller ikke vanskelig å se at det ligger kvalitet i bokas omslag, farger, trykk og tykkelsen på papiret i bøkene han viser fram.

Press gir også ut noen skjønnlitterære bøker. Her prioriteres norske kvalitetshistorier, og utenlandske bøker som ikke før har vært oversatt. Krim er en sjanger som de kun gir ut når de virkelig liker boka.

Forlaget gir ut ebøker, men har ingen planer om å satse på lydbøker. Husby sier han ikke har på at ebøker på sikt vil til erstatte papirbøker, men tenker at kanskje lydbøker vil ta en større del av markedet i framtida.

Markedssjef Torgeir Husby og vikarierende markedskonsulent Hildegunn Hofsmo viser fram noen av bøkene som Press har gitt ut.  (Foto: Anne Lise Johannessen)

En mer kompakt liste, ser du her:
https://hverdagsnett.no/component/tags/tag/press