Skip to main content

Krotekofter

  • Anne Lise Johannessen
Forfatter: Kristin Holte
Leseeksemplar fra Press

Kritkroting er en gammel dekorskikk som ble brukt til å dekorere tømmerveggene i gamle stuer og var spesielt utbredt på Vestlandet. Nå har strikkedesigner Kristin Holte laget kofter basert på denne særegne dekorskikken. Resultatet er en inspirerende bok for både strikkeentusiaster og kulturhistorisk interesserte!

Boka inneholder oppskrifter på 21 modeller til både damer og herrer. Kristin Holte ønsker med denne boka å hente frem igjen denne gamle, norske kunsthåndverkstradisjonen. Hun tar i bruk den rike dekorkunsten på nye og moderne kofter.

Motivene på de gamle stuene på Vestlandet var ofte geometriske og satt sammen til border som gikk over en stokkhøyde rundt hele stua. Krotingen ble utført til høytider som jul, olsok og bryllup, etter at stua var vasket ren for sot. Materialet var som regel kritt, kalk eller knust murstein blandet med vann.


Forfatter: Kristin Holte
Forlag: Press
Utgivelsesår: 2017
Antall sider: 232
Format: Innbundet
Kilde: Leseeksemplar


Min mening:
Oj, her var det mange fine mønstre med mange fine gammelnorske navn. Det eneste problemet her er å velge seg en favorittkofte. Minst en av de havner på min "Fremtidige strikkeprosjekt når jeg får litt mer erfaring-liste".

Oversiktlige oppskrifter med fine illustrasjoner både av mønster og av ferdig plagg.


Om forfatteren:
Kristin Holte har en mastergrad i tradisjonskunst, er yrkesfaglærer i design og håndverk og har svennebrev i strikkehåndverkerfaget. Hun har tidligere gitt ut bøkene Strikkede skatter, Kofter og Votter og vanter.

 

Press