Skip to main content

Den kongelige kidnappingen

  • Anne Lise Johannessen
: BOKOMTALE: "Den kongelige kidnappingen" av Ulrik Høisæther. Leseeksemplar fra Gyldendal

I 2018 leste jeg forfatterens bok "Den siste bankboksen", som jeg likte veldig godt. Derfor var jeg spent på om "Den kongelige kidnappingen" ville gjøre et like godt inntrykk på meg. Og dette så jeg virkelig ikke komme! Boka overrasket meg stort, på den positive måten altså.

Dette er en bok som skiller seg fra de "vanlige krimbøkene" jeg pleier å lese. En skikkelig "action-krim" er dette.

Historien foregår innenfor de kongelige kretsene. Vi møter en kronprins som heter Haakon Magnus som har mørkt hår og skjegg, samt en datter som nylig ble myndig. Det skulle ikke forundre meg for mye om hun heter Ingrid Alexandra. Når hun blir kidnappet – det er da alt starter.

Vi møter igjen Frans Nansen, som nå er politietterforsker. Som i forrige bok sliter han med sine kostvaner, og at han mistet kona si i brann. Det viktigste i livet hans er datteren Elena på fem år.

Frans har lang erfaring og god kompetanse fra spesialstyrkene i Forsvaret, og nå blir han headhuntet av sin gamle kaptein, Borkhus for å få prinsessen tilbake. Dette fører han til Russland sammen med diplomat Nikolai Wendelbo. Hvordan det går? Det får du lese selv!

Og så språket da. Jeg synes språket er veldig godt. Det er billedlig og frisk på en enkel måte. Veldig bra! Litt mye vold er det, men det må nok til i denne historien. Ellers er historien oppdelt i fornuftige kapitler. Det er kanskje litt mange personer med, men jeg synes de alle har sin rolle, og må være der.

Historien var så spennende at jeg leste den ut på en dag. Du er herved advart.

I juniutgaven av Hverdagsnettmagasinet, kommer det for øvrig et intervju med forfatteren.

Nå i disse "Rivertondager" så tenker jeg at det ikke vil forundre meg om vi ser boka på nominasjonslisten til Riverton 2023.

Terningen vipper litt mellom 5 og 6, før den legger seg til rette med 6-tallet opp.

Terningkast: 6


Forfatter: Ulrik Høisæther
Forlag: Gyldendal
Utgivelsesår: 2023
Antall sider: 360
Format: Innbundet
Kilde: Leseeksemplar fra forlaget.

 

Forlaget skriver:

Skaugum, tidlig vår, klokken 04:41. Syv menn i svarte uniformer tar livet av kronprinsfamiliens gardister og bortfører den norske arveprinsessen. Hele Norge settes i alarmtilstand. De norske beredskapsinstansene henvender seg til politietterforskeren Frans Nansen, som har en utpreget fortid i spesialstyrkene og helt spesiell kompetanse. Men Nansen har sin egen lille datter å ta vare på, og etter han mistet sin kone i brann, har han bekjempet sine indre demoner med overspising.

Ikke før kronprinsen selv henvender seg til ham som statsoverhode og som far, innser Nansen at han må ta på seg det umulige oppdraget: På egen hånd skal han krysse grensen i nord, finne prinsessen og – det vanskeligste av alt – få henne med seg tilbake til norsk territorium. I live

Om forfatteren:

Ulrik Høisæther bor og ble født i Oslo (1982), men vokste opp på øya Tjøme i Vestfold. Etter avtjent verneplikt på befalsskole dro han til Skottland og så Frankrike for å utdanne seg innen økonomi og ledelse. Etter ti år i finans, dro han ut igjen via en 2-årig Executive MBA, og har siden da jobbet i Norges største bank.

Han debuterte i 2011 med kriminalromanen Pokerfjes, om en kvinnelig hovedperson som jobbet i nettopp finansverdenen. Den kongelige kidnappingen er bok to i serien om den overvektige, men snarrådige politimannen Frans Nansen, hvor flere er på trappene. Høisæther har også utgitt barnebøker. 

 


 

Hva betyr det at boka er mottatt som leseeksemplar?

Det er regler i Markedsføringsloven, som bestemmer at bøkene SKAL merkes, siden omtalen kan ha en viss reklameeffekt.

Uansett er denne bokanmeldelsen MIN personlige mening, og mitt personlige utformede oppsett. Selv om jeg har fått boka kostnadsfritt fra forlaget eller forfatteren, står jeg helt fritt til å skrive min ærlige mening. Jeg blir ikke påvirket på noen måte, og jeg er ikke tilknyttet noe forlag. Jeg velger selv om jeg i det hele tatt vil lese boka jeg får, og hvilket tidspunkt jeg vil lese den.

Dessuten velger jeg selv både OM og HVOR jeg vil dele anmeldelsen min. Bøker som jeg kjøper, eller får i personlige gaver, behandles på samme måte som leseeksemplarer. Dette er viktige punkter for meg for å kunne skrive om en bok.

Jeg får ikke betalt for å skrive bokanmeldelser. Boka jeg har fått er stemplet med leseeksemplar, og kan ikke videreselges i ettertid. Jeg har altså INGEN økonomisk fordel, eller kompensasjon. Arbeidet med å omtale en bok gjøres av idealistiske formål, fordi jeg ønsker å inspirere til at gode bøker skal nå ut til flere lesere.

 Meld deg inn i gruppene jeg har på facebook for å få oppdateringer om nye bøker,
bokomtaler, forfatternytt, intervjuer og mye annet
Hverdagsnett (Gruppe for nettsiden) Hverdagsnettmagasinet (FBside for magasinet)
Hverdagsnettmagasinet  (Gruppe for magasinet) Instagram
  Tiktok Bokormen (Generelt om litteratur)
Debatt om litteratur og bokbransje (Generelt om litteratur)

 

 Rene bokgrupper:

Krimbøker Lesetips for bokelskere
Bokskatter bortenfor bestselgerlistene Lesedilla
 Leseglede Lesegruppa
God Bok!

 Hverdagsnettmagasinet:

Utgivelsesplan i 2023: 1. februar, 1. april, 1. juni, 1. august, 1. oktober og 1. desember