Skip to main content

Den siste bankboksen

  • Anne Lise Johannessen
Forfatter: Ulrik Høysæther
Leseeksemplar fra Gyldendal

Hva kan skjule seg i en bankboks man ikke finner eieren til? Hvem hadde interesse av å ta livet av den enslige bankfunksjonæren Eva Berg, som blir funnet drept i sitt hjem på Fredensborg i Oslo? Politiførstebetjent Frans Nansen får saken. Han er alenepappa med et usunt forhold til mat. Etter konas død har han fått et stort, åpent sår i sjelen som han forsøker å tette med sjokolade og frossenpizza, og han nærmer seg nå 140 kilo. Nansen og partneren Henke får snart vite at de aller siste bankboksene som skal avvikles er utsatt for innbrudd, og at en nøkkelperson er sporløst forsvunnet.

I Karibia jakter en nordmann i eksil en enorm skatt som befinner seg på havbunnen utenfor kysten av Columbia. Det skal etter hvert vise seg at skattejakten har forbindelse til hendelsene i Oslo.

Forfatter: Ulrik Høisæther
Forlag: Gyldendal
Utgivelsesår: 2018
Antall sider: 352
Format: Innbundet
Kilde: Leseeksemplar


Min mening:
Denne forfatteren var et helt nytt bekjentskap for meg - og det var et hyggelig nytt møte. Denne boka, som er rykende fersk fra forlaget, var veldig bra. Fin historie som veksler litt mellom fortid og nåtid og binder det hele sammen. Orginal historie og et høyt spenningsnivå.

Kan absolutt anbefales!


Om forfatteren:
Ulrik Høisæther (f. 1982) debuterte i 2011 med kriminalromanen Pokerfjes og fulgte opp med Rene hender i 2012. Han jobber i finansbransjen, for øyeblikket i Norges største bank. Den siste bankboksen er første bok om politiførstebetjent Frans Nansen.

 

Gyldendal