Skip to main content

De Bergtatte

  • Anne Lise Johannessen
Forfatter: Anders de la Motte
Leseeksemplar fra Kagge

To personer er savnet. Politietterforsker Leo Asker jobber intenst med saken. Hun møter motbør på avdelingen, og blir flyttet til en annen avdeling, avdelingen for fortapte sjeler. En telefonsamtale gjør at hun raskt blir dratt tilbake i den gamle saken sin, parallellt med hennes gamle avdeling. Les mer lenger ned under forlagets omtale.

Endelig hadde jeg tid til å lese krim igjen, og det var litt av en pangstart med denne boka! Tidligere har jeg lest årstidsserien til forfatteren, og de bøkene likte jeg veldig godt. Da var det sånn at jeg synes forfatteren ble bedre for hver eneste bok. Og nå har han jammen meg tatt enda bok til nye høyder. Dette er veldig bra levert!

Språket flyter fint, og en nerve av spenning er der fra start, og den stiger jevnt og trutt gjennom handlingen. Også her forsto jeg noe av plottet, altså hvem en person var, for etter hvert skal det mye til å lure meg trill rundt :) Denne boka kan jeg absolutt anbefale.

Terningkast: 6-

Forfatter: Anders de la Motte
Forlag: Kagge
Utgivelsesår: 2022
Antall sider: 514
Format: Innbundet
Originaltittel: Bortbytaren
Oversatt av: Bodil Engen
Kilde: Leseeksemplar fra forlaget.

 

Forlaget skriver:

Avdeling Q møter Kastanjemannen, med et hint av Nattsvermeren.

Første bok i serien om Leonore Asker og Avdelingen for fortapte sjeler er mørk politikrim av beste merke, en spenningsserie som utforsker det som er annerledes og avvikende. Den egensindige politietterforskeren Leonore Asker blir fjernet fra en høyprofilert kidnappingssak, og omplassert til den såkalte Avdelingen for fortapte sjeler, en enhet for rare etterforskningssaker i kjelleren på politistasjonen i Malmø.

Motvillig trekkes Asker inn i en av de særegne sakene hennes forgjenger etterforsket. Noen plasserer små illevarslende skikkelser i et modelljernbanelandskap, og en av disse skikkelsene viser seg å være den kidnappede kvinnen.

Sakens koblinger til forlatte og forfalte bygg gjør at Asker kontakter Martin Hill, som er lektor i arkitektur, med interesse for urban exploration. Snart mistenker Asker og Hill at de står ovenfor en uvanlig form for ondskap.


Om forfatteren:

Anders de la Motte (f. 1971) er tidligere politi, og sikkerhetssjef i et av verdens største IT-selskap. Han har utgitt 12 kritikerroste kriminalromaner, og er en av Sveriges mestselgende krimforfattere. I Norge er han særlig kjent for Årstidskvartetten; Sensommer, Høstdåd, Vinterild og Våroffer.

 

Hva betyr det at boka er mottatt som leseeksemplar?

Det er regler i Markedsføringsloven, som bestemmer at bøkene SKAL merkes, siden omtalen kan ha en viss reklameeffekt.

Uansett er denne bokomtalen MIN personlige mening, og mitt personlige utformede oppsett. Selv om jeg har fått boka kostnadsfritt fra forlaget eller forfatteren, står jeg helt fritt til å skrive min ærlige mening. Jeg blir ikke påvirket på noen måte, og jeg er ikke tilknyttet noe forlag. Jeg velger selv om jeg i det hele tatt vil lese/omtale boken jeg får og hvilket tidspukt jeg vil lese den. Dessuten velger jeg selv om (og hvor) jeg vil dele omtalen min. Bøker som jeg kjøper, eller får i personlige gaver, behandles på samme måte som leseeskemplarer. Dette er viktige punkter for meg for å kunne omtale en bok.

Jeg får ikke betalt for å skrive omtalen. Boka jeg har fått er stemplet med leseeksemplar, og kan ikke videreselges i ettertid. Jeg har altså INGEN økonomisk fordel, eller kompensasjon. Arbeidet med å omtale en bok gjøres av idealistiske formål, fordi jeg ønsker å inspirere til at gode bøker, skal nå ut til flere lesere.

 Meld deg inn i gruppene jeg har på facebook for å få oppdateringer om nye bøker,
bokomtaler, forfatternytt, intervjuer og mye annet
Hverdagsnett (Gruppe for nettsiden) Hverdagsnettmagasinet (FBside for magasinet)
Hverdagsnettmagasinet  (Gruppe for magasinet) Instagram
  Tiktok Bokormen (Generelt om litteratur)
Debatt om litteratur og bokbransje

 

 Rene bokgrupper:

Krimbøker Lesetips for bokelskere
Bokskatter bortenfor bestselgerlistene Lesedilla
 Leseglede Lesegruppa
God Bok!

 Hverdagsnettmagasinet:

Utgivelsesplan i 2022: 1. februar, 1. april, 1. juni, 1. august, 1. oktober og 1. desember

 

Kagge