Skip to main content

Skumringsmannen

  • Anne Lise Johannessen
Forfatter: Ragna Dahl
Leseeksemplar fra Lyst forlag

Anna var lenge i et voldelig ekteskap med Alexander. Sammen med datteren, Gabriella, klarte hun å komme seg bort. Nå er hun samboer med Erik, som er en helt annen type. En dag på jobb, får Anna et skikkelig angstanfall. Hun blir langvarig sykemeldt. Støtt og stadig føler hun seg iakttatt. Hun synes også hun stadig ser Alexander. Ingen tror henne, og avfeier det med posttramatisk stress, som hun lider av. Hun begynner å gå til psykiater Anders Wiik, og han gir henne gode verktøy, og medisiner for å håndtere hennes psykiske problemer. Gradvis blir det bedre, for så å blusse opp igjen.

Historien er basert på en sann historie fra 80-tallet. Historien er spennende og forfatteren skriver godt. Selv om jeg ikke er i nærheten av å kunne forstå hvordan angstproblemer utarter seg, får jeg her iallefall et innblikk i det.

Terningkast: 5-

 

Jeg har tidligere omtalt forfatterens første bok, Kameleonjenta, som handlet om mobbing, og tar for seg oppveksten til Anna.

 

Forfatter: Ragna Dahl
Forlag: Lyst
Utgivelsesår: 2022
Antall sider: 317
Format: Innbundet
Kilde: Leseeksemplar fra forlaget.

 

Forlaget skriver:

Vi følger hovedpersonen, Anna, og hvordan hun takler hverdagen etter å ha fått en alvorlig diagnose som følge av mobbing og voldshistorie. Har hun fått en stalker eller er det bare en innbilning? Hvorfor er det ingen som tar henne på alvor? Dette er en historie som er inspirert av faktiske hendelser fra 1981- 1982.


Om forfatteren:

Ragna Dahl (f. 24.09.55) er utdannet sykepleier med videre utdanning innen administrasjon og ledelse. Hun har tidligere skrevet dikt, små noveller og sanglåter som har blitt fremført på ulike kulturarrangementer. I 1979 deltok hun i en antologi fra Agder Litteraturlag. Sørland, Samtid Poesi og Prosa fra Agder. J.W. Cappelen Forlag A.S. Hun har også medvirket med tekster på en LP som ble utgitt i et samarbeid med andre musikere og forfattere.

 

Hva betyr det at boka er mottatt som leseeksemplar?

Det er regler i Markedsføringsloven, som bestemmer at bøkene SKAL merkes, siden omtalen kan ha en viss reklameeffekt.

Uansett er denne bokomtalen MIN personlige mening, og mitt personlige utformede oppsett. Selv om jeg har fått boka kostnadsfritt fra forlaget eller forfatteren, står jeg helt fritt til å skrive min ærlige mening. Jeg blir ikke påvirket på noen måte, og jeg er ikke tilknyttet noe forlag.

Jeg velger selv om jeg i det hele tatt vil lese/omtale boken jeg får og hvilket tidspunkt jeg vil lese den. Dessuten velger jeg selv om (og hvor) jeg vil dele omtalen min. Bøker som jeg kjøper, eller får i personlige gaver, behandles på samme måte som leseeskemplarer. Dette er viktige punkter for meg for å kunne omtale en bok.

Jeg får ikke betalt for å skrive omtalen. Boka jeg har fått er stemplet med leseeksemplar, og kan ikke videreselges i ettertid. Jeg har altså INGEN økonomisk fordel, eller kompensasjon. Arbeidet med å omtale en bok gjøres av idealistiske formål, fordi jeg ønsker å inspirere til at gode bøker skal nå ut til flere lesere.

 


Meld deg inn i gruppene jeg har på facebook for å få oppdateringer om nye bøker,
bokomtaler, forfatternytt, intervjuer og mye annet
Hverdagsnett (Gruppe for nettsiden) Hverdagsnettmagasinet (FBside for magasinet)
Hverdagsnettmagasinet  (Gruppe for magasinet) Instagram
  Tiktok Bokormen (Generelt om litteratur)
Debatt om litteratur og bokbransje

 

 Rene bokgrupper:

 Hverdagsnettmagasinet:

Utgivelsesplan i 2022: 1. februar, 1. april, 1. juni, 1. august, 1. oktober og 1. desember

 

Liv