Skip to main content

Skyldig

  • Anne Lise Johannessen
Forfatter: Sven Petter Næss
Forhåndseksemplar fra Aschehoug

I begynnelsen av juli kom det en tykk bok i postkassa mi. Jeg var kjempespent. Det viste seg å være en eksklusiv gavebok hvor alle tre bøkene til forfatteren var samlet. De to første har jeg lest fra før, men jeg gledet meg masse til å lese bok nr 3; Skyldig. Den kommer ut i ordinært salg 16. juli.

Helene har sonet ferdig en dom i Bredtveit fengsel. I 18 år har hun sittet der, siktet for å ha drept moren og stefaren. Helene har hele tiden hevdet å være uskyldig, men ingen trodde på henne. Hun drar hjem til den lille bygda Elvestad, hvor de fleste har vendt henne ryggen. Helenes advokat kontakter kriposetterforsker Harinder Singh, som hun har en felles bekjent med, og får han til å se litt nærmere på saken. Kan det være noe som har glippet i etterforskningen?

Dette er forfatterens tredje bok, men den kan fint leses frittstående. Nå er det en stund siden jeg leste de to første bøkene hans, men jeg husker enda deler av handlingene, og at jeg likte de godt. Denne tredje boka, er etter min mening hans beste.

Man lever seg lett inn i handlingen. Fortellingen flyter lett avsted uten noen dødpunkter, synes jeg. Historien var spennende og interessant fra første side. Forfatteren skriver bra. Språket er lett uten for mye utenomsnakk.

Ikke synes jeg at den er for forutsigbar heller. Man kan gjøre seg tanker underveis, men selve løsningen var ganske finurlig og orginal.

Boka anbefales! Ser at den allerede i dag er i salg som ebok hos Aschehoug, så last ned og les :)

Forfatter: Sven Petter Næss
Forlag: Aschehoug
Utgivelsesår: 2021
Format: Pocket

Kilde: Forhåndseksemplar fra forlaget med alle de tre bøkene hans samlet. Min bokomtale er likevel min subjektive mening, og skrevet ut i fra et nøytralt ståsted. Jeg er ikke påvirket av hverken forfatter eller forlag. Jeg får ingen økonomiske fordeler av omtalen.

 

Forlaget skriver:

Helene Waaler slipper ut av fengsel etter å ha sonet 18 år for drapene på moren og stefaren. Hun har aldri innrømmet skyld.

Førstebetjent Harinder Singh er sykemeldt og sliter med å fylle dagene med innhold. Da han blir overtalt til å se på den gamle drapssaken, finner han raskt svakheter i det store etterforskningsmaterialet. Er det mulig at Helene ble feilaktig dømt?

Veien fører tilbake til deres felles hjemsted Elvestad i Østerdalen. Et sted hvor ingen liker å rippe opp i fortiden.

Jakten på sannheten bak det som skjedde for 18 år siden, blir raskt farlig for flere enn Harinder.


Om forfatteren:

Sven Petter Næss (f. 1973) er født og oppvokst i Oslo. Han jobber med IKT for høyere utdanning og forskning, og har bakgrunn fra bl.a. Norges musikkhøgskole og Universitetet i Oslo.

Han hadde en sterk debut med kriminalromanen Den stille uke i 2019 og mottok Rivertonprisen for sin andre utgivelse Skjebnesteinen (2020). Nå er han aktuell med Skyldig, den tredje boka med Kripos-etterforskeren Harinder Singh i hovedrollen.

Fra juryuttalelsen til Rivertonprisen: "Med sin andre kriminalroman etter debuten i 2019 skriver Næss seg inn i toppsjiktet av norsk kriminallitteratur."

 

Hva betyr leseeksemplar?
Med det menes at man får en bok kostnadsfritt av forlaget. Grunnet regler i Markedsføringsloven, bør disse merkes siden det har en viss reklameeffekt. Selv om jeg har fått en bok tilsendt som leseeksemplar, er bokomtalen skrevet ut fra et nøytralt ståsted. Jeg får på ingen måte noen kompensasjon eller økonomiske fordeler. Jeg står helt fritt til å selv velge om jeg i det hele tatt vil lese/omtale boken. Boka stemples og kan ikke videreselges i ettertid.


Meld deg inn i gruppene jeg har på facebook for å få oppdateringer om nye omtaler og andre lesetips
- Hverdagsnett

- Krimbøker

- Lesetips for bokelskere
- Bokskatter bortenfor bestselgerlistene
- Lesegruppa

- God Bok!

Les første nummer av Hverdagsnettmagasinet her:

 

 

Aschehoug