Skip to main content

Den stille uke

  • Anne Lise Johannessen
Forfatter: Sven Petter Næss
Leseeksemplar fra Aschehoug

Harinder Singh er en halvt indisk kriposetterforsker. Da det blir begått et drap sendes han tilbake til småbyen Elvestad, eller Staden - byen hvor han selv vokste opp. Dette får han til å minnes gamle konflikter.

Sammen med kollega Rachel Hauge begynner de å pusle sammen bit for bit i drapspuslespillet. Det viser seg å være litt flere brikker enn de først trodde.


Forlaget skriver:

Kripos-etterforsker Harinder Singh vender motvillig tilbake til småbyen han vokste opp i for å bistå det lokale politiet med å oppklare en drapssak. Den halvt indiske Singh ble aldri helt godtatt i Elvestad, og møtet med hjemstedet får gamle konflikter til å vekkes til live. Mye er ved det samme i byen han forlot.

Familien Davidsen eier fremdeles Elvestads hjørnestensbedrift og tilhører fortsatt byens maktelite. Men nå er Axel, fabrikkdirektørens sønn, drept. Tjue måneder tidligere forsvant dessuten en ung jente som vanket i samme gjeng som Axel sporløst.

Når Singh begynner å nøste i trådene, viser det seg snart at mange har noe å skjule, og at langt fra alle forteller sannheten om hvor de var drapsnatten.

 

Forfatter: Sven Petter Næss
Forlag: Aschehoug
Utgivelsesår: 2019
Antall sider: 432
Format: Innbundet
Kilde: Leseeksemplar


Min mening:
Lettlest og spennende historie. Flott debutbok av forfatteren. Her har du noe å glede deg til.


Om forfatteren:
Sven Petter Næss er 45 år gammel og jobber i databransjen. Han vokste opp i Oslo. "Det stille uke" er hans første kriminalroman.

 Selv om jeg har fått denne boka tilsendt som leseeksemplar, er bokomtalen skrevet ut fra et nøytralt ståsted. Jeg får ingen kompensasjon for dette, og jeg har på ingen måte noen økonomiske fordeler av omtalen.

 

Aschehoug