Skip to main content

Tistelhonning

  • Anne Lise Johannessen
Forfatter: Sara Paborn
Leseeksemplar fra Gyldendal

Ebba jobber som coach, forfatter og talkshowvert, men etter at hun ble skilt daler populariteten hennes. Hun mister også sin faste spalte i et blad, men får et oppdrag om å intervjue en en eldre dame; Veronica som har vært lykkelig gift i over 60 år. Likevel klarer ikke Veroncia å glemme sin store første kjærlighet fra ungdomstiden, så intervjuet blir ikke helt som planlagt.

Dette er en søt, hyggelig og lettlest historie. Perfekt for deg som liker romantiske historier.

Dette er den andre boka som jeg leser av denne forfatteren. Blybryllup, som er hennes første bok i Norge, leste jeg i 2018.

Forfatter: Sara Paborn
Forlag: Gyldendal
Utgivelsesår: 2021
Antall sider: 346
Format: Innbundet
Originaltittel: Tistelhonung
Oversatt av: Bodil Engen

Kilde: Leseeksemplar fra forlaget. Min bokomtale er likevel min subjektive mening, og skrevet ut i fra et nøytralt ståsted. Jeg er ikke påvirket av hverken forfatter eller forlag. Jeg får ingen økonomiske fordeler av omtalen.

 

Forlaget skriver:

Ebba Lindqvist har vært suksessfull samlivscoach, bestselgende forfatter og populær talkshowvert. Men da hun gjennomgår en offentlig skilsmisse, er det ingen som vil ha rådene hennes lenger. Desperat etter penger går hun i gang med en reportasje om lykken bak langvarige ekteskap. Hun reiser ut av byen for å intervjue Veronica Mörk, en eldre kvinne som tilsynelatende har vært lykkelig gift i over 60 år. Møtet med Veronica går ikke helt som planlagt, for den eldre kvinnen kan ikke glemme sin store kjærlighet. Samtalen åpner døren til et bortgjemt minne, til sommeren 1955 og til en ung og svimlende forelskelse.


Om forfatteren:

Svensk kritikerrost forfatter som balanserer det syrlige og det sødmefylte med perfekt eleganse.

Sara Paborn er født i 1972 i den svenske kystbyen Sölvesborg. Hun har tidligere jobbet som tekstforfatter i reklamebransjen før hun satset på en karriere som forfatter. Hun debuterte i 2009 med romanen Släktfeber og fikk sitt gjennombrudd med Blybryllup (norsk utgave 2018). Tistelhonning er hennes nyeste roman. Den ble nominert til Årets bok i Sverige i 2020 og er solgt til 13 land.

 

Hva betyr leseeksemplar?
Med det menes at man får en bok kostnadsfritt av forlaget. Grunnet regler i Markedsføringsloven, bør disse merkes siden det har en viss reklameeffekt. Selv om jeg har fått en bok tilsendt som leseeksemplar, er bokomtalen skrevet ut fra et nøytralt ståsted. Jeg får på ingen måte noen kompensasjon eller økonomiske fordeler. Jeg står helt fritt til å selv velge om jeg i det hele tatt vil lese/omtale boken. Boka stemples og kan ikke videreselges i ettertid.


Meld deg inn i gruppene jeg har på facebook for å få oppdateringer om nye omtaler og andre lesetips
- Hverdagsnett

- Krimbøker

- Lesetips for bokelskere
- Bokskatter bortenfor bestselgerlistene
- Lesegruppa

- God Bok!

 

Gyldendal