• Anne Lise Johannessen

Blybryllup

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 

Irene Hussvig er bibliotekar, og har i trettini år vært gift med kabeltrekkeren Horst. Hun er blitt stadig mer lei av arrogansen hans og spydighetene om interessen hennes for litteratur og hagearbeid.

Så finner hun tilfeldigvis en bortglemt kiste med blylodd i kjelleren, og plutselig står det klart for henne: Hun skal én gang for alle kvitte seg med mannen sin.

Med stor entusiasme og oppfinnsomhet begynner Irene sin reise fra stille mus til amatørkjemiker med dødelig kunnskap om gifter.

Blybryllup er en morsom bok med mørke undertoner, og en halsbrekkende skildring av et ekteskap i oppløsning. Med bitende humor skildrer den en moden kvinnes mildest talt overraskende vei til friheten.


Forfatter: Sara Paborn
Forlag: Gyldendal
Utgivelsesår: 2018
Orginaltittel: Blybröllop
Oversatt av: Bodil Engen
Antall sider: 230
Format: Innbundet
Kilde: Leseeksemplar


Min mening:
Rart å tenke at en bok er morsom når den handler om planleggingen av et drap. Men boka har faktisk en morsom og underholdende historie om Irene som jobber på biblotek og planlegger å drepe mannen sin. Boken har også et dypere underliggende tema.

Boka er veldig lettlest og ok underholdning f.eks. ute en deilig soldag.


Om forfatteren:
Sara Padorn er født i 972 i Sölvesborg i Sverige. Hun arbeidet som tekstforfatter i reklamebransjen før hun deburterte med Släktfeber i 2009. Blybryllup er hennes fjerde roman.

 

Anbefalt hobbybok:

Myk og fargerik filting i ull

Så utrolig mye fint man kan lage om man er litt kreativ og fingernem. Her er en ny spennende hobby som jeg aldri har forsøkt.

Denne boka om filting gir deg ideer til å sette ditt helt personlige preg på ditt eget hjem, gjennom å lage unike puter, pledd, bordbrikker, trekk til vaser eller lampeskjermer. Det er heller ikke mangel på ideer til garderoben din.  Boken har en grundig teknikkdel, og mønster til modellene får du på et eget mønsterark i full størrelse.

Les mer …

Kopirett © 2017. Hverdagsnett. Alle rettigheter reservert.