• Anne Lise Johannessen

Blybryllup

Brukervurdering: 0 / 5

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 

Irene Hussvig er bibliotekar, og har i trettini år vært gift med kabeltrekkeren Horst. Hun er blitt stadig mer lei av arrogansen hans og spydighetene om interessen hennes for litteratur og hagearbeid.

Så finner hun tilfeldigvis en bortglemt kiste med blylodd i kjelleren, og plutselig står det klart for henne: Hun skal én gang for alle kvitte seg med mannen sin.

Med stor entusiasme og oppfinnsomhet begynner Irene sin reise fra stille mus til amatørkjemiker med dødelig kunnskap om gifter.

Blybryllup er en morsom bok med mørke undertoner, og en halsbrekkende skildring av et ekteskap i oppløsning. Med bitende humor skildrer den en moden kvinnes mildest talt overraskende vei til friheten.


Forfatter: Sara Paborn
Forlag: Gyldendal
Utgivelsesår: 2018
Orginaltittel: Blybröllop
Oversatt av: Bodil Engen
Antall sider: 230
Format: Innbundet
Kilde: Leseeksemplar


Min mening:
Rart å tenke at en bok er morsom når den handler om planleggingen av et drap. Men boka har faktisk en morsom og underholdende historie om Irene som jobber på biblotek og planlegger å drepe mannen sin. Boken har også et dypere underliggende tema.

Boka er veldig lettlest og ok underholdning f.eks. ute en deilig soldag.


Om forfatteren:
Sara Padorn er født i 972 i Sölvesborg i Sverige. Hun arbeidet som tekstforfatter i reklamebransjen før hun deburterte med Släktfeber i 2009. Blybryllup er hennes fjerde roman.

 

Anbefalte krimbøker:

Den sjuende sønnen (Árni Thórarinsson)

Ny islandsk krim.

Kveldene er lange i Ísafjördur, et lite sted nordvest på Island, når Einar er på oppdrag for Ettermidddagsavisen for å skrive om den lokale økonomien som er omtrent like lovende som avisens. Men det tar ikke lang tid før Einars nese for nyheter begynner å klø.

Et verneverdig hus brenner ned, og det er mistanke om at brannen er påsatt. Mens Einar intervjuer husets eier, blir han nesten påkjørt av en bobil i høy fart. Den viser seg å være stjålet fra to litauiske turister. Så forsvinner to besøkende i byen, en populær fotballspiller og kameraten hans, og det er ingen spor etter dem.

Les mer …

Kopirett © 2017. Hverdagsnett. Alle rettigheter reservert.