Skip to main content

I de beste sirkler

  • Anne Lise Johannessen
Forfatter: Lene Lauritsen Kjølner
Leseeksemplar fra Juritzen

Privatdetektiv Olivia Henriksen blir denne gangen engasjert til et spesielt oppdrag, nemlig å overvåke åkeren til Erling og Vigdis Svingen. Der er det nemlig noen som lager kornsirkler.

På sin nattlige spaning finner Olivia ikke bare en kornsirkel, men også en død mann. Olivias jobb er å etterforske kornsirkelen, men hun klarer selvsagt ikke å holde seg unna drapssaken. Mannen som ble drept, hadde mange fiender, så Olivia må spane blant lokalpolitikere, miljøvernere, fallskjermhoppere og UFOmenigheten i sin jakt på morderen. En spennende krim der bloddrypp er erstattet med boblende Prosecco. 


Forfatter: Lene Lauritsen Kjølner  
Forlag: Juritzen
Utgivelsesår: 2018
Antall sider:
Format: Pocket
Kilde: Forhåndseksemplar

Lanseres i mai 2018.


Min mening:
Jeg elsker bøkene om Olivia og har alle fem. Veldig artig at handlingen foregår i fylket "mitt" og i et miljø jeg har kjennskap til. Selve Ankerholmen er faktisk i Trøndelag, men slik det beskrives passer det godt inn i Tønsbergs-distriket.

Jeg vet at forfatteren ikke liker ordet "kosekrim" - men nå er jo bøkene hennes likevel historier med en slags søt krim;) De er ikke krydret med skumle og bloddryppende detaljer.

Olivia har etterhvert vært med på mye, dette er kanskje ikke den beste boken om henne? Men likevel en kjempebok som gir en god leseopplevelse! Nydelig forside! Jeg anbefaler alle bøkene hennes!


Om forfatteren:
Lene Lauritsen Kjølner er født i 1962 på Nøtterøy. Hundebuterte som forfatter i 2013 med novellen Armer og bein. I 2015 vant hun Nytt-blod prisen for beste krimdebut.


Jeg har tidligere omtalt flere bøker av henne:

 

Juritzen