Skip to main content

Rovdyr

  • Anne Lise Johannessen
Forfatter: Erling Gangsøy Greftegreff
Leseeksemplar fra Forlagshuset i Vestfold

Under et gravearbeid dukker det opp et gammelt lik. Det viser seg å stamme fra en kjent direktør som forsvant for mange år siden. Under etterforskningen dukker det opp flere lik, og etterforskerne strever med å se sammenhengen.

Da er snart august over, og denne boka fikk æren av å avslutte lesemåneden. Jeg hadde lest mange strålende kritikker på forhånd, så jeg hadde nok skyhøye forventninger til Rovdyr. Dessuten likte jeg veldig godt den forrige boka til forfatteren, Liten jente forsvunnet. Dessverre må jeg innrømme at jeg ble bittelitt skuffet. Misforstå meg rett.

Historien er velskrevet, og plottet er godt. Jeg likte historien, men jeg skjønte hovedessensen i løsningen litt i tidligste laget- og det var nok det som trakk det ned litt for meg. Vinklingen på slutten gir et pluss.

Dette står ikke i veien for at jeg vil anbefale boka videre!

Forfatter: Erling Gangsøy Greftegreff
Forlag: Liv
Utgivelsesår: 2021
Antall sider: 307
Format: Innbundet

Kilde: Leseeksemplar fra forlaget. Min bokomtale er likevel min subjektive mening, og skrevet ut i fra et nøytralt ståsted. Jeg er ikke påvirket av hverken forfatter eller forlag. Jeg får ingen økonomiske fordeler av omtalen.

 

Forlaget skriver:
Levningene etter et menneske blir funnet under gravearbeid i en avsidesliggende elvedal. Identifiseringen viser at de tilhørte en lokal direktør som forsvant sporløst femti år tidligere. En sedat og rolig etterforskning blir igangsatt. Saken er gammel, og sporene fraværende. Etter en tid blir den lagt til side. I Hønefoss fortsetter alt som vanlig, inntil en enslig, eldre kvinne blir funnet drept. Det er få spor, men ett av dem snur alt på hodet. Plutselig virvles etterforskerne inn i en internasjonal etterforskning, på jakt etter et menneske med helt spesielle egenskaper. Et rovdyr. Men hvorfor dukket det opp nå? I lille Hønefoss?


Om forfatteren:

Erling Greftegreff er politioverbetjent, født i 1969, og begynte på Politiskolen i 1991. Etter fullført utdanning, jobbet han i ti år i operativ tjeneste ved ordensavdelingen på daværende Ringerike politikammer, senere Hønefoss politistasjon, før han i 2003 begynte som lensmannsbetjent ved Jevnaker lensmannskontor. Greftegreff har senere jobbet på kriminalavdelingen på Hønefoss politistasjon, og har siden 2009 jobbet ved Økoteamet samme sted, med ansvar for etterforskning av økonomiske straffesaker. Han har også siden 2007 også hatt en stillingsprosent ved operasjonssentralen. Greftegreff har en variert politi og etterforskerbakgrunn, som innbefatter mange års operativ tjeneste, samt etterforskning av de fleste sakstyper. Han bor på Gran på Hadeland, er gift, og har tre barn i alderen åtte til atten år. Trekkfuglene er hans debut som forfatter.

 

Hva betyr leseeksemplar?
Med det menes at man får en bok kostnadsfritt av forlaget. Grunnet regler i Markedsføringsloven, bør disse merkes siden det har en viss reklameeffekt. Selv om jeg har fått en bok tilsendt som leseeksemplar, er bokomtalen skrevet ut fra et nøytralt ståsted. Jeg får på ingen måte noen kompensasjon eller økonomiske fordeler. Jeg står helt fritt til å selv velge om jeg i det hele tatt vil lese/omtale boken. Boka stemples og kan ikke videreselges i ettertid.


Meld deg inn i gruppene jeg har på facebook for å få oppdateringer om nye omtaler og andre lesetips
- Hverdagsnett

- Krimbøker

- Lesetips for bokelskere
- Bokskatter bortenfor bestselgerlistene
- Lesegruppa

- God Bok!

Les det nyeste nummeret av Hverdagsnettmagasinet her: