Skip to main content

Kledd naken

  • Anne Lise Johannessen
Forfatter: Agnes Lovise Matre
Boka er kjøpt på Platekompaniet

Iselin og mannen Tore er på fest. Det blir litt vel fuktig, og Iselin bestemmer seg for å dra hjem. På veien hjem blir hun voldtatt av en hun kjenner godt. Ryktene begynner å gå og rykter har ofte en tendens til å ikke være den fulle sannheten. Samtidig mottar Iselin stadig trusler av voldtektsmannen.

Dette er den første boka i en serie på fire, iallefall foreløpig. Jeg har lest bøkene i omvendt rekkefølge, og de kan alle fint leses frittstående.

Dette var en kjempebra bok som kan karakteriseres som en psykologisk thriller.

Handlingen utspiller seg i den lille bygda Øystese i Hardanger. Temaet i boka er voldtekt, og hvordan Bygdedyret kan herje i små samfunn hvor alle kjenner alle. Handlingen er også innom det å føle skam og skyldfølelse i etterkant av episoden. I tillegg sliter hovedpersonen med redsel og angst som følge av voldtekten.

Jeg liker Iselin, og selv om temaet er både vondt og alvorlig så liker jeg veldig godt historien, og skulle ønske at historien var lengre. Denne boka kan jeg anbefale til alle!

Jeg leste bøkene i omvendt rekkefølge, men for deg som enda ikke har lest denne serien - start med denne. Da har du masse fin leseglede å se fram til. Matre kommer dessuten med enda en bok i serien litt senere i år.

Forfatter: Agnes Lovise Matre
Forlag: Gyldendal
Utgivelsesår: 2016
Antall sider: 350
Format: Pocket

Kilde: Denne boka er kjøpt på Platekompaniet.

 

Forlaget skriver:

I det lille og idylliske bygdesamfunnet Øystese i Hardanger tar alle vare på hverandre, men hva skjer den dagen idyllen sprekker, og en av deres egne gjør det utenkelige?

Etter en fuktig bygdefest på Holmatun, det lokale festlokalet, blir Iselin brutalt voldtatt av en nær venn. Redselen for bygdesladder og skammen over at hun ikke var i stand til å forhindre overgrepet, fører til at hun holder voldtekten for seg selv. Et valg som får fatale konsekvenser når ryktene i bygda begynner å svirre og gjerningsmannen blir mer og mer truende. Iselin er svært preget av overgrepet, og det blir ikke bedre av at overgriperen til enhver tid lusker rundt henne og familien hennes.


Om forfatteren:

 Agnes Lovise Matre er adjunkt og forfatter fra Haugesund.

Hun har siden debuten Stryk meg over håret i 2012 gitt ut fire romaner og krimromaner. Denne boka er den første i serien om lensmann Bengt Alvsaker.

Matre jobber som lærer i Haugesund, og har tidligere arbeidet som frilansjournalist. Hun er medlem av Den norske Forfatterforening, og var også med i interimstyret som startet Forfatterforbundet.

I 2020 ble Matre tildelt Sølvkniven for romanen Iskald.

Utgivelser på Gyldendal:

Uvigslet jord. Kriminalroman 2021
Iskald. Kriminalroman 2019
Skinnet bedrar. Kriminalroman 2017
Kledd naken. Kriminalroman 2016 (pocket)

 

Andre omtaler om denne boka:

  • Artemisas verden: En forbannet ekkel og spennende thriller
  • Tine sin blogg: En vanvittig creepy thriller
  • Ritaleser: Boken belyser på en god måte en voldtekts konsekvenser, og hva slags mekanismer som ligger bak når kvinner velger å tie om overgrep
  • My criminal mind: Jeg vil anbefale absolutt alle til å lese denne boken, jenter, gutter, kvinner og menn. 
  • I bokhylla: Når en idyllisk småbygd blir til et mareritt ...
  • Bjørnebok: Agnes Lovise Matre har skrevet en glimrende bok.  Hun tar opp et viktig tema som hun behandler med respekt.

 


Meld deg inn i gruppene jeg har på facebook for å få oppdateringer om nye omtaler og andre lesetips
- Hverdagsnett

- Krimbøker

- Lesetips for bokelskere
- Bokskatter bortenfor bestselgerlistene
- Lesegruppa

- God Bok!

 

Gyldendal