Skip to main content

De andre

  • Anne Lise Johannessen
Forfatter: C.J. Tudor
Leseeksemplar fra Cappelen Damm

Gabe er på vei hjem fra jobb. I bilen foran får han plutselig øye på den lille datteren hans som mimer pappa. Han ringer hjem, men får ikke tak i kona. Tilslutt tar en politimann telefonen. Politiet mener at datteren er død, men Gabe gir ikke opp håpet. Samtidig følger vi Fran og datteren hennes som er på stadig er på flukt. Fran kjenner til sannheten, og sannheten kan være farlig.

Dette er den tredje krimboka til forfatteren. Alle er frittstående historier. Den første boka Krittmannen, kom jeg aldri i gang med - men bok nummer to, Gullungen likte jeg - jeg var derfor spent på denne tredje boka.


Forfatter: C.J. Tudor
Forlag: Cappelen Damm
Utgivelsesår: 2021
Antall sider: 333
Format: Innbundet
Originaltittel: The Other People
Oversatt av: Guro Dimmen

Kilde: Leseeksemplar fra forlaget. Min bokomtale er likevel min subjektive mening, og skrevet ut i fra et nøytralt ståsted. Jeg er ikke påvirket av hverken forfatter eller forlag. Jeg får ingen økonomiske fordeler av omtalen.

 

Forlaget skriver:

Han kjører hjemover, blir liggende bak en rusten gammel bil. Så oppdager han et lite ansikt i bakvinduet. Munnen mimer ordet pappa. Det er hans fem år gamle datter, Izzy. Gabe ser henne aldri igjen.

Tre år senere kjører han dag og natt opp og ned motorveien på leting etter bilen som forsvant med datteren hans. Håpet om å finne henne igjen nekter han å gi opp, selv om alle andre mener at hun må være død.

Fran og datteren hennes, Alice, tilbakelegger også noen kilometer på motorveien. Men ikke på leting. På flukt. Prøver å ligge et steg foran de som vil dem vondt.

For Fran kjenner til sannheten. Hun vet hva som hendte med Gabes datter. Hun vet hvem som er ansvarlig. Og hun vet hva de vil gjøre med henne og Alice hvis de finner dem.


Om forfatteren:

CJ Tudor er en britisk forfatter, bosatt i Nottingham sammen med sin partner og datter. Som sekstenåring sluttet hun på skolen og har hatt en rekke jobber opp gjennom årene, blant annet som butikkmedarbeider, tekstforfatter, radioreporter og hundelufter. Krittmannen (2018) var hennes første roman.

Krittmannen er inspirert av en boks med kritt datteren hennes fikk på sin 2-årsdag. En ettermiddag tegnet de krittmennesker i oppkjørselen. Senere den kvelden, da hun åpnet utgangsdøren, skvatt hun til da hun oppdaget de flate, hvite mennene på gata, som så riktig sinte ut. Og slik ble krittmannen til.

Gullungen (2019) handler om en lærer som med en skjult agenda vender tilbake til sitt hjemsted for å bistå som sensor på en skole han selv gikk, bare for å avdekke en enda mørkere hemmelighet enn han noensinne kunne ha forestilt seg.

 Min mening:

Jeg begynte spent på denne boka. Jeg kjenner godt til forfatteren, og likte den forrige boka hennes. Jeg har også sett henne "in real life" på Krimfestivalen i Oslo for en stund siden. Historien er godt skrevet, og den griper fatt i interessen min fra første side. Spenningen bygges stadig opp, og det er vanskelig å slutte å lese, for hvordan er sammenhengen mellom alle disse trådene i historien? Hvem kan man stole på og hvem bør man passe seg for?

Jeg likte denne historien enda bedre enn den forrige boka hennes - inntil vi nærmet oss slutten. På slutten ble det litt for urealistisk med overnaturlige ting, og da blir det fort useriøst for meg. Akkurat den episoden kunne med fordel vært skrevet om. Bortsett fra det, vil jeg si at det var en fin og spennende bok - ikke den beste som jeg har lest i år - men en bok som jeg likevel kan anbefale videre.


Andre omtaler om denne boka:

 Jeg finner ingen andre omtaler om denne boka.

 

Hva betyr leseeksemplar?
Med det menes at man får en bok kostnadsfritt av forlaget. Grunnet regler i Markedsføringsloven, bør disse merkes siden det har en viss reklameeffekt. Selv om jeg har fått en bok tilsendt som leseeksemplar, er bokomtalen skrevet ut fra et nøytralt ståsted. Jeg får på ingen måte noen kompensasjon eller økonomiske fordeler. Jeg står helt fritt til å selv velge om jeg i det hele tatt vil lese/omtale boken. Boka stemples og kan ikke videreselges i ettertid.


Meld deg inn i gruppene jeg har på facebook for å få oppdateringer om nye omtaler og andre lesetips
- Hverdagsnett

- Krimbøker

- Lesetips for bokelskere
- Bokskatter bortenfor bestselgerlistene
- Lesegruppa

- God Bok!

 

Cappelen Damm