Skip to main content

Gullungen

  • Anne Lise Johannessen
Forfatter: C.J. Tudor
Leseeksemplar fra Cappelen Damm

Nå er forfatteren av Krittmannen ute med ny bok.

Hovedpersonen Joe er oppvokst i Arnhill. Han brøt etterhvert opp med vennegjengen etter at hans lillesøster forsvant. Hun kom senere tilbake, men hadde da forandret personlighet. Joe søker lærerjobb i Arnhill under falske premisser. Det setter han i mange vanskelige situasjoner.

 

Forlaget skriver:

En lærer med en skjult agenda vender tilbake til sitt hjemsted for å bistå som sensor på en skole han selv gikk, bare for å avdekke en enda mørkere hemmelighet enn han noensinne kunne ha forestilt seg.

Joe ønsket seg aldri tilbake til Arnhill. Etter det som hendte gjengen hans; forræderi, selvmord, drap, og at hans egen søster forsvant, var det siste han ville å komme til alle spøkelsene. Men Joe har ikke noe valg. Det skjer igjen. Og bare Joe vet hvem som tar grundig feil.

Å lure til seg en lærerjobb ved sin tidligere videregående skole er den enkle delen. Å konfrontere gamle venner fra fortiden, som ikke er særlig begeistret over å se ham – i tillegg til å forsøke å unngå sine fiender – er verre. Men de vanskeligste er å se igjen den forlatte gruven der hvor alt gikk galt, og livet hans forandret seg for alltid, og til slutt måtte forholde seg til den grufulle sannheten om Arnhill, hans søster og seg selv. Men for Joe var ikke den verste dagen i livet da søsteren hans forsvant.

Det var dagen hun kom tilbake.

Med Gullungen følger C. J. Tudor opp suksessen Krittmannen, hvor hun med en veldreven psykologisk spenning og et djevelsk oppsiktsvekkende mysterium vil sjokkere og tilfredsstille selv den mest erfarne leser.

Forfatter: C.J. Tudor
Forlag: Cappelen Damm
Utgivelsesår: 2019
Originaltittel: The Taking of Annie Thorne
Oversatt av: Guro Dimmen
Antall sider: 384
Format: Innbundet
Kilde: Leseeksemplar


Min mening:
Flott påskekrim! Veldig høyt spenningsnivå - men litt ekkelt skummel bok som får meg til å grøsse innimellom. Jeg følte imidlertid at jeg satt igjen med noen ubesvarte spørsmål til noen av hendelsene.

Jeg har ikke fått lest den første boka, Krittmannen, men den står på leselisten.

 Selv om jeg har fått denne boka tilsendt som leseeksemplar, er bokomtalen skrevet ut fra et nøytralt ståsted. Jeg får ingen kompensasjon for dette, og jeg har på ingen måte noen økonomiske fordeler av omtalen.

 

Cappelen Damm