Skip to main content

Rottekongen

  • Anne Lise Johannessen
Forfatter: Pascal Engman
Leseksemplar fra Gyldendal

Etterforsker Vanessa Frank får her flere mord som hun må stri med. Det viser seg at det finnes et nettverk; incels, som hater kvinner. Flere kvinners liv kan stå i fare.

Forfatter: Pascal Engman
Forlag: Gyldendal
Utgivelsesår: 2021
Antall sider: 398
Format: Innbundet
Orginaltittel: Råttkungen
Oversatt av: Inge Ulrik Gundersen

Kilde: Leseeksemplar fra forlaget. Min bokomtale er likevel min subjektive mening, og skrevet ut i fra et nøytralt ståsted. Jeg er ikke påvirket av hverken forfatter eller forlag. Jeg får ingen økonomiske fordeler av omtalen.

 

Forlaget skriver:

En ung kvinne blir funnet død i sin egen leilighet i en av forstedene til Stockholm. Hun er knivstukket over tjue ganger. Politietterforsker Vanessa Frank håndterer utredningen med en gnagende følelse av at det er noe som ikke stemmer. 

I kjølvannet av feminismens fremgang brer det seg et nettverk av kvinnehatere. De kaller seg incels og får sin livskraft fra internettets mørkeste kroker. De søker fellesskapet og vil forlange oppreisning fra alle kvinner som ikke nedverdiger dem et blikk. Når idé skal omgjøres til handling, er det mange liv som står i fare. 

Rottekongen er den andre boken om politietterforsker Vanessa Frank.


Min mening:

Dette er andre bok i serien, og jeg har ikke lest den første. Jeg tror likevel ikke at det har noen stor betydning. Jeg var ikke en gang klar over at jeg hadde gått glipp av den første før jeg nå skriver dette.

I denne historien er det mange temaer, både mishandling, voldtekter, mord og i tillegg en stalker. Historien er spennende, men det er først i fra midten det tar seg opp, synes jeg.

Persongalleret et stort, og det skjer veldig mye parallellt. Jeg kjenner at for meg ble det i meste laget å holde styr på, men man skjønner jo bedre sammenhengene etterhvert. Etterforsker Vannessa Frank med hjelp av både bekjentskaper og en journalist klarer til slutt å nøste trådene fint sammen.

Spennende bok med en lettlest historie, selv om det denne gangen tok meg seks hele dager å lese ferdig.Om forfatteren:
«Pascal Engman er den nye generasjonens mester. Med lett hånd kaster han deg inn i historiene sine. Det er mesterlig» - David Lagercrantz.

Pascal Engman (f. 1986) er forfatter og journalist. Han har på kort tid blitt en av de mest leste svenske forfattere i sin generasjon. Siden debuten Patriotene (norsk utgave 2018) har han blitt hyllet av kritikere for sin skarpe observasjonsevne og tydelige samfunnskritikk. Med Rottekongen tar han dette til et nytt nivå.

Den første boken i serien om politietterforsker Vanessa Frank , Ildlandet, utkom våren 2020 under koronapandemien og kom derfor først ut som e-bok.

Rottekongen (utk. januar 2021)er den andre boken i serien og Pascal Engmans internasjonale gjennombrudd. Serien om Vanessa Frank er under utgivelse i 12 land og har solgt over 200 000 eksemplarer i Sverige. Engman var tidligere journalist i Expressen og en av avisens mest profilerte reportere. Hans journalistiske blikk kommer tydelig frem i forfatterskapet. I Vanessa Frank-bøkene fokuserer han på samfunnsaktuelle utfordringer som høyreradikale, incels og islamister. Spørsmål om klasse og identitet er en rød tråd i hans forfatterskap. 

 

Andre omtaler om denne boka:

 

Hva betyr leseeksemplar?
Med det menes at man får en bok kostnadsfritt av forlaget. Grunnet regler i Markedsføringsloven, bør disse merkes siden det har en viss reklameeffekt. Selv om jeg har fått en bok tilsendt som leseeksemplar, er bokomtalen skrevet ut fra et nøytralt ståsted. Jeg får på ingen måte noen kompensasjon eller økonomiske fordeler. Jeg står helt fritt til å selv velge om jeg i det hele tatt vil lese/omtale boken. Boka stemples og kan ikke videreselges i ettertid.


Meld deg inn i gruppene jeg har på facebook for å få oppdateringer om nye omtaler og andre lesetips
- Hverdagsnett

- Krimbøker

- Lesetips for bokelskere
- Lesegruppa

- Bokskatter bortenfor bestselgerlistene

Gyldendal