Skip to main content

Patriotene

  • Anne Lise Johannessen
Forfatter: Pascal Engman
Leseeksemplar fra Gyldendal

Frykten sprer seg i Stockholms nyhetsredaksjoner etter mordet på en kvinnelig journalist. Medarbeidere som er vant med å få trusler nesten hver dag, frykter nå for sine liv. Den unge Madeleine Winther i Nyhetsbladet er derimot fokusert på helt andre ting. Hun vet akkurat hvordan hun skal klatre på karrierestigen, og planlegger et stort scoop. 

Carl Cederhielm har dyrt og hellig lovet å beskytte landet sitt mot fiender. Han og hans medsammensvorne har laget en liste på ti navn, personer som de mener må straffes for sitt landssvik. 

I et land langt borte lengter en mann hjem til Sverige. Innbyggerne i den lille byen er redd for ham, han arbeider som livvakt for en russisk våpen- og narkotikabaron. 

Snart veves disse skjebnene sammen, og Sverige våkner opp til en mer hensynsløs virkelighet. For Carl Cederhielm er ikke oppdraget ferdig, det er på tide å eliminere neste person på listen … 

Patriotene er Pascal Engmans debutbok, en høyaktuell thriller som drar oss inn i den brutale tiden vi lever i.


Forfatter: Pascal Engman
Forlag: Gyldendal
Utgivelsesår: 2018
Originaltittel: Patrioterna
Oversatt av: Inge Ulrik Gundersen
Antall sider: 411
Format: Innbundet
Kilde: Leseeksemplar


Min mening:
Forferdelig historie som absolutt kunne vært en sann historie.

Boka er velskrevet og spennende, og jeg var nervøs og satt med "hjertet i halsen" flere ganger og krysset fingrene for at det skulle gå bra.

Dette er forfatterens debutbok - og den kan absolutt anbefales!


Om forfatteren:
Pascal Engman (f.1968) er journalist, og var tidligere en av Expressens mest profilerte reportere. Han er opptatt av den politiske og sosiale utviklingen som skjer i både Sverige og resten av Europa. 

 

Gyldendal