Skip to main content

Jente, anonym

  • Anne Lise Johannessen
Forfatter: Greer Hendricks og Sarah Pekkanan
Leseeksemplar fra Cappelen Damm

Jess jobber som sminkør og sliter økonomisk. En dag hun er på oppdrag hos to jenter, ser hun sin store sjanse. Taylor som den ene jenta heter, er påmeldt et betalt studie i etikk og moral hos dr. Shields, men vurderer å ikke dra. Jess møter opp isteden. Spørsmålene i studiet blir stadig mer intense og personlige, og til slutt er Jess fanget i en vanskelig situasjon.

Denne historien er en pyskologisk krimhistorie. Jeg elsker denne sjangeren som er akkurat sånn passe ekkel.


Forfatter: Greer Hendricks og Sarah Pekkanan
Forlag: Cappelen Damm
Utgivelsesår: 2020
Antall sider: 478
Format: Pocket
Originaltittel: Anonymous Girl
Oversatt av: Gry Wastvedt

Kilde: Leseeksemplar fra Cappelen Damm. Min bokomtale er likevel min subjektive mening, og skrevet ut i fra et nøytralt ståsted. Jeg er ikke påvirket av hverken forfatter eller forlag. Jeg får ingen økonomiske fordeler av omtalen.

Forlaget skriver:
Kvinner i alderen 18 til 32 søkes for å delta i studie om etikk og moral. Godt betalt. Anonymitet garanteres.

Da Jessica Farris melder seg på for å delta i en psykologistudie hos den mystiske dr. Shields, ser hun for seg at hun skal besvare noen spørsmål, motta betalingen og dra hjem. Men etter hvert som spørsmålene blir stadig mer intense og invaderende, og timene hos den renommerte New York-psykiateren blir til utflukter der Jessica får beskjed om hva hun skal ha på seg og hva hun skal si, begynner hun å innbille seg at dr. Shields vet hva hun tenker og hva hun skjuler …

Og mens Jess blir stadig mer paranoid, blir det klart at hun ikke lenger kan skille mellom hva som er virkelig og hva som er del av dr. Shields manipulerende eksperiment. Fanget i et nett av bedrag og sjalusi, får Jess raskt erfare at noen besettelser kan være dødelige.


Om forfatteren:
Sarah Pekkanen har utgitt flere internasjonale bestselgere. Hun var tidligere journalist og bokanmelder for The Washington Post.

Greer Hendricks har vært i forlagsbransjen i over tjue år, og jobbet med mange fremstående forfattere. The Wife Between Us er Hendricks første roman, og Pekkanens og Hnedricks første samarbeidsprosjekt.Min mening:
Jeg har tidligere lest boka Kvinnen i midten av disse forfatterene. Det var også en psykologisk krim som jeg likte godt. Derfor var forventningene høye.

Boka starter kanskje litt tregt med alle spørsmålene som Jess får i studiet hun er med i - men det tar seg fort opp. Gradvis bygger historien seg opp til å bli litt snikende på en måte - ikke sånn kjempeskummel, men litt småekkel.

Historien er en psykologisk krim, og selv om det kanskje ikke er de største overraskelsene her, så historien på ingen måte forutsigbar. Dr. Shields som leder studiet virker jo som en veldig hyggelig og generøs person, men etterhvert vil du lurer på hvem som egentlig snakker sant.

Boka levde opp til forventningene; Den er lettlest, engasjerende og veldig spenningsfylt. Jeg slet med å legge den fra meg, og leste den ut på to kvelder. Er du som meg og liker en psykologisk krim; Les denne :)


Andre omtaler om denne boka:

 Jeg fant ingen bokbloggere eller aviser som har laget omtale av denne boka

 

Hva betyr leseeksemplar?
Med det menes at man får en bok kostnadsfritt av forlaget. Grunnet regler i Markedsføringsloven, bør disse merkes siden det har en viss reklameeffekt. Selv om jeg har fått en bok tilsendt som leseeksemplar, er bokomtalen skrevet ut fra et nøytralt ståsted. Jeg får på ingen måte noen kompensasjon eller økonomiske fordeler. Jeg står helt fritt til å selv velge om jeg i det hele tatt vil lese/omtale boken. Boka stemples og kan ikke videreselges i ettertid.


Meld deg inn i gruppene jeg har på facebook for å få oppdateringer om nye omtaler og andre lesetips
- Hverdagsnett

- Krimbøker

Lesetips for bokelskere
- Lesegruppa

- Bokskatter bortenfor bestselgerlistene

Cappelen Damm