Skip to main content

Ekte gjenferd

  • Anne Lise Johannessen
Forfatter: Camilla Otterlei
Leseeksemplar fra Vigmostad & Bjørke

Uansett hva du tror om spøkelser, så er dette en fin bok som forteller historier om "kjente" spøkelser. Det er steder som hoteller, herregårder, uteområder, kirkegårder, festninger og mange andre plasser hvor flere mener å ha observert uforklarlige ting.

Selv har jeg aldri opplevd ting som jeg med sikkerhet kan si er "fra den andre siden". Heller ikke da jeg var med Triksepappa på spøkelsesjakt til Dale mentalsykehus og Fredrikstad fengsel, eller da vi senere dro vi tilbake til Dale mentalsykehus enda en gang. Interessant er det likevel, og fasiten er det ingen av oss som har.

Min mening er at denne ungdomsboka fra Vigmostad & Bjørke er en interessant spenningsbok. Forfatteren skrev først 16 historier, men så, som hun skriver i boka, kom hun stadig på flere historier, som bare måtte med.

Om du tror på det eller ikke, får være opp til deg. Spennnede og interessante historier er det uansett. Jeg tenker at boka passer både store og uredde barn, ungdom og voksne.

De nydelige illustrasjonene er tegnet av Tiril Valeur, og gjør at boka får en pluss på terningen.

Terningkast: 4+


Forfatter: Camilla Otterlei
Forlag: Vigmostad & Bjørke
Utgivelsesår: 2022
Antall sider: 101
Format: Innbundet
Kilde: Leseeksemplar fra forlaget.

 

Forlaget skriver:

Tror du på spøkelser? Lurer du på om det finnes mer mellom himmel og jord enn vi kan se? Har du hørt om hvite damer, glemte fanger eller flyvende jomfruer?

I denne boka møter du noen av Norges skumleste gjenferd. Her blir du kjent med spøkelser som hjemsøker hotell og herregårder, kirker og museer, fyrtårn og festninger. Gjenferdene har ulike historier, men de deler en tragisk skjebne: De fikk aldri fred i døden og går igjen til evig tid. Noen er harmløse, til og med hjelpsomme – andre sprer frykt og uhygge! Har du noen gang møtt et gjenferd i et gammelt hus?
Om forfatteren:

Camilla Otterlei (f. 1980) er forfatter, lærer og foredragsholder. Hun er har gitt ut en rekke bøker i ulike sjangre. For bildeboken Kunsten å møte en bjørn (2015) mottok hun Språklig samlags litteraturpris. Otterlei er fra Kongsberg, men bor i Drammen.

Tiril Valeur (f. 1975) er illustratør og forfatter. I tillegg til å ha skrevet egne bøker, har hun også illustrert mange bøker for andre forfattere. Hun er utdannet ved Kunsthøgskolen i Oslo. Valeur er fra Kristiansand.

 

Hva betyr det at boka er mottatt som leseeksemplar?

Det er regler i Markedsføringsloven, som bestemmer at bøkene SKAL merkes, siden omtalen kan ha en viss reklameeffekt.

Uansett er denne bokomtalen MIN personlige mening, og mitt personlige utformede oppsett. Selv om jeg har fått boka kostnadsfritt fra forlaget eller forfatteren, står jeg helt fritt til å skrive min ærlige mening. Jeg blir ikke påvirket på noen måte, og jeg er ikke tilknyttet noe forlag.

Jeg velger selv om jeg i det hele tatt vil lese/omtale boken jeg får og hvilket tidspunkt jeg vil lese den. Dessuten velger jeg selv om (og hvor) jeg vil dele omtalen min. Bøker som jeg kjøper, eller får i personlige gaver, behandles på samme måte som leseeskemplarer. Dette er viktige punkter for meg for å kunne omtale en bok.

Jeg får ikke betalt for å skrive omtalen. Boka jeg har fått er stemplet med leseeksemplar, og kan ikke videreselges i ettertid. Jeg har altså INGEN økonomisk fordel, eller kompensasjon. Arbeidet med å omtale en bok gjøres av idealistiske formål, fordi jeg ønsker å inspirere til at gode bøker skal nå ut til flere lesere.

 Meld deg inn i gruppene jeg har på facebook for å få oppdateringer om nye bøker,
bokomtaler, forfatternytt, intervjuer og mye annet
Hverdagsnett (Gruppe for nettsiden) Hverdagsnettmagasinet (FBside for magasinet)
Hverdagsnettmagasinet  (Gruppe for magasinet) Instagram
  Tiktok Bokormen (Generelt om litteratur)
Debatt om litteratur og bokbransje

 

 Rene bokgrupper:

Krimbøker Lesetips for bokelskere
Bokskatter bortenfor bestselgerlistene Lesedilla
 Leseglede Lesegruppa
God Bok!

 Hverdagsnettmagasinet:

Utgivelsesplan i 2022: 1. februar, 1. april, 1. juni, 1. august, 1. oktober og 1. desember

 

Vigmostad & Bjørke