Skip to main content

Marianne

  • Anne Lise Johannessen

Fransk minserie fra 2019 på åtte epsioder innenfor kategorien skrekk. Den handler om en forfatter som skriver skumle bøker. Vi møter henne når hun sitter og signerer bøker, og så dukker det opp en gammel venninne som har noe uhyggelig å fortelle. Etter hvert innser forfatteren at det hun har skrevet har blitt virkelighet.

Sammen med agenten sin drar hun tilbake til hjemstedet, hvor handlingen foregår, for å kjempe mot Marianne, som er den skumle demonen i bøkene hennes. Der skjer det veldig mye rart.

Foto: Netflix

Flashback til 80-tallet
Rar serie som innimellom gir flashback til 80-tallet, og filmen Exorcismen.

Serien veksler mellom å være skummel, rar og morsom. Jeg kjente hele tiden på et mildt ubehag, også etter at jeg hadde skrudd av TV. Jeg er ikke så glad i å bli skremt, og selvsagt er det lagt opp slik at man vet at nå kommer det til å skje noe....likevel skvatt jeg flere ganger, også da jeg så en episode på dagtid. Det er bra gjort av skuespillerne.

Serien er altså på fransk, og det er veldig moro siden jeg det siste halve året har drevet og frisket opp fransk-kunnskapene mine på Duolingo. Og jeg forsto faktisk en del :)

Det er absolutt ingen troverdighet i denne serien, men siden det handler om en forfatter var det likevel noe jeg ville se nærmere på. Og noe gjorde at jeg så ferdig alle episodene, men ikke alene ;)

Karakteren vipper mellom tre og fire, og det er godt skuespill og "høy-puls-faktor" som vipper den opp til en svak 4'er.

Terningkast: 3/4

https://www.netflix.com/title/80217779