Skip to main content

«Datteren til Wisting» har blitt mamma

Thea Green Lundberg spiller datteren til William Wisting i TV-serien Wisting. Nå er hun straks tilbake på skjermen i den fjerde sesongen av serien. På det private planet ble hun i går mamma.

av Anne Lise Johannessen | 23.02.2024

24. mars er det premiere for den fjerde sesongen av serien som går på Viaplay. Thea Green Lundberg, som i går fødte en sønn, nesten to uker på overtid, og etter 60 timer med rier – er da tilbake på skjermen som Line, datteren til William Wisting fra bøkene til krimforfatter Jørn Lier Horst.

Foto: Lars Olav Dybvig, Viaplay

Sesong fire markedsføres som årets påskekrim. Det som er spesielt denne gangen, er at innspillingen ikke er basert på en bestemt bok. Den er originalskrevet, men basert på karakterene fra Wisting-universet til Jørn Lier Horst. Hovedforfatter er Vegard Steiro Amundsen, og Henrik Georgsson (fra Broen) har stått for regi.

– Det har vært spennende å utvikle noe direkte for TV-formatet. Selv om ikke det ligger en bok i bunnen er Wisting uansett den samme, slik vi kjenner ham både fra bok og TV: Tolerant og forståelsesfull, sier Jørn Lier Horst.

I den nye sesongen er vi tilbake i Larvik en tilsynelatende idyllisk sommerkveld hos familien Greenwood. Men morgenen etter blir en hotellansatt funnet drept, og seks år gamle Clifford Greenwood er sporløst forsvunnet.

Familien mottar et løsepengekrav og kryptiske meldinger fra kidnapperen, og når familiehemmeligheter avdekkes mistenker Wisting at det kan ligge et personlig motiv bak forsvinningen. Det legges også et enormt internasjonalt press på Wisting og teamet for å løse mordet, samt finne den britiske gutten før det er for sent.

I en pressemelding forteller Sven Nordin at den nye sesongen byr på både action, krim og mange overraskende plottvister.

"Jeg synes Wisting har elementene en god krimserie skal ha. Både med en krimgåte som skal løses og plottvister underveis, men også en dimensjon av menneskelighet og emosjoner mellom karakterene som jeg mener er unikt for Wisting. Det handler om mer enn å bare fange skurkene, men viser også livet utenfor etterforskningen, som ikke alltid går opp med suksessfaktoren som ligger i å løse en sak".

Programdirektør i Viaplay, Anine Johansen, uttaler i samme pressemelding, at hun gleder seg til et gjensyn med Wisting, og det hun mener er en bauta innenfor krimsjangeren og for Viaplay.

"Når vi endelig skal lansere en ny sesong er det også på plass at vi viser den i påsken, da nordmenn sulter etter en god påskekrim. Med det beste vi har å by på av skuespillere, og en ny spennende historie fra Wisting-universet kan seerne bare glede seg".

Foto: Lars Olav Dybvig, Viaplay

Visste ikke hva hun prøvefilmet for

Thea forteller at hun hadde mast på de hun kjente i bransjen om å ta henne inn på audition.

– Jeg husker jeg lå i senga hjemme hos mamma, og tenkte at jeg hadde mast for mye og at jeg snart måtte innse at jeg måtte gi opp dette her. Dagen etter våkna jeg til en melding om å komme på audition. Jeg prøvde å ikke ha så høye forventninger, hverken til om jeg skulle få rollen eller prosjektet generelt. En time etter at jeg kom ut fra audition leste jeg i Dagbladet at Sven Nordin blir William Wisting. Og da skjønte jeg hva jeg hadde prøvefilmet for, forteller hun.

Thea ser at hun og Line har mye til felles. De er begge rett frem, tøffe og tydelige, men også skjøre. Hun skyter inn at ingen av dem har spesielt mye dødtid i livet, og at de liker at det skjer ting.  

Det å spille datteren til Sven Nordin, ser hun på som en stor ære.

– Det er utrolig fint å spille datteren til Sven Nordin! Sven er en legende av en skuespiller, så utrolig dyktig. Også er han et så nydelig menneske, som er skikkelig god til å ta vare på de rundt seg og gjøre det ordentlig hyggelig å være på jobb. Jeg er blitt veldig glad i Sven, sier Thea.

Dette er fjerde sesongen hvor Line er med, og hun kan røpe en «hemmelighet» fra sesong 2. Under innspillingen gikk hun faktisk på krykker.

– Jeg hadde lekt gjemselsisten med mine stebarn, og tryna skikkelig. Jeg rakk ikke å kjenne etter om det var vondt, jeg tenkte kun at jeg skulle på jobb på mandag. Jeg turte ikke dra til legen før etter flere dager, fordi jeg var redd for at de skulle se at det var brukket og tvinge på meg en gips.

Heldigvis var det ikke brudd. Thea kastet krykkene og beit tenna sammen når de filma. I tillegg skryter hun av god klipp, som gjorde at de klarte å skjule det.

Thea er også med i den fremtidige sesong fem som allerede er innspilt. Den er basert på boken «Sak 1569».

– Jeg er utrolig glad i Line og Wisting-universet, så jeg håper jo inderlig at de vil fortsette å ha meg med om de skal lage mer senere!

Foto: Lars Olav Dybvig, Viaplay

Har fødselspermisjon

Akkurat nå er Thea i permisjon. På intervjutidspunktet er det fortsatt to dager til hun har termin med sitt første barn, men i det jeg sitter og gjør klar artikkelen tikker det inn en melding om at sønnen har kommet, 12 dager på overtid.

Under intervjuet fortalte hun at det da var lite annet hun er opptatt av  enn venting, baby og fødsel. I den forbindelse tipser hun om boka «Positiv fødsel» som hun nylig har lest.

– Den vil jeg anbefale til alle som skal bringe barn til verden, gravide eller partnere. Så mye nyttig informasjon, sier hun.

Foto: Anne Lise Johannessen

Som barn var Thea selv veldig glad i lek, og sammen med lillesøsteren kledde hun seg ofte ut.

– Jeg var nok også ganske skjør som barn. Jeg har alltid vært veldig var på hvordan mennesker rundt meg har det. Jeg har alltid vært fascinert av mennesket, hva som foregår inne i hodene på folk. Også har jeg, fra jeg var liten, vært opptatt av språk og ord og betydning. Så det er kanskje ikke så rart at jeg lot meg trekke mot skuespillerfaget.

Allerede som femåring, var Thea på sin første audition. Det var da det lokale amatørteateret skulle sette opp Annie.

– Jeg fikk ikke noen rolle den gangen, men jeg så alle forestillingene de satte opp og jeg husker jeg satt i salen og tenkte at jeg var på feil sted. Jeg skulle jo stå nede på scenen. Neste gang de skulle ha med barn og ungdommer gikk jeg på audition og fikk rollen som Dorothy i Trollmannen fra Oz. Etter det ble jeg med å starte Risør Ungdomsteater. Som jeg faktisk har fått æren av å bli leder for etter at jeg flyttet hjem til Risør, forteller hun.

Gikk mot strømmen

Ved siden av å være skuespiller er Thea også utdannet sykepleier. Hun avbrøt bachelorstudiet i drama- og kommunikasjon, og flyttet fra Oslo og hjem til Risør, da hun trengte en pause.

– En restart, rett og slett, forklarer hun.

Thea sier at hun var den som aldri skulle flytte hjem. Hun skulle bare hjem for en periode. Vel hjemme kjentes det ganske godt å være i nærheten av familien igjen. Thea så at det ikke var så langt mellom Risør og Oslo, og at det lot seg gjøre å pendle til auditions, riktignok med god hjelp fra en venninne hvor hun alltid fikk låne en sofa. Det gjorde at hun kjøpte seg leilighet i Risør, og så fant hun en mann også.

– Jeg husker et snev av panikk da jeg møtte han og skjønte at «da blir jeg da». Men det var kortvarig panikk!

I hjembyen satte Thea seg igjen til rette på skolebenken for å studere sykepleie.

– Da jobber jeg også med mennesker, men på et annet vis. Jeg synes det er en helt unik kombinasjon med skuespilleryrket, sier hun.

Det er jo litt «mot strømmen» å flytte fra Oslo når man er skuespiller, men Thea trives med det.

– Jeg er langt ifra så tilgjengelig som jeg kunne vært. Kommer det en audition og en rolle som er ment for meg, så tar jeg den. Men det blir naturlig nok ikke det jeg jobber med hele tiden, sier hun.

Leser lite bøker

Thea er ingen lidenskapelig bokleser, men bøkene til Jørn Lier Host om William Wisting, har hun lest.

– Jeg leser skammelig lite bøker. Jeg har jobbet litt som bokbader, og vært veldig glad for at jeg da har vært nødt til å lese litt i kraft av det. For jeg skulle gjerne lest mer, sier hun.

Krim på TV derimot har hun alltid vært veldig glad i. Hun forteller at hun elsket svenske Beck og Wallander, for eksempel. Og sier at hun egentlig har drømt å spille politi i en sånn type serie.

– Så jeg fikk jo rollen jeg alltid hadde drømt om da jeg fikk rollen som Line. Bare at hun skulle være journalist i steden for politi. Og journalistene kan tillate seg å gå helt andre veier enn politiet, som jo i Lines tilfelle blir skikkelig spennende av og til, avslutter hun.