Skip to main content

Der krepsene synger

  • Anne Lise Johannessen

Det var norsk kinopremiere 19. august 2022 på filmadapsjonen av "Der krepsene synger". Det er en av verdens mest solgte og strømmede bøker, med et salg på over 10 millioner. VG beskrev den som «Utsøkt underholdning!», og trillet terningkast 5.  

Romanen handler om Kya Clark. Ryktene om «Marsklandsjenta» har hjemsøkt Barkley Cove, en stille småby på kysten av North Carolina. Så da kjekke Chase Andrews blir funnet død høsten 1969, retter lokalbefolkningen øyeblikkelig mistanken mot Kya Clark, den forlatte jenta som bor alene i villmarken.

Men Kya er ikke slik de tror. Hun er følsom og intelligent, og har overlevd i årevis alene ute i marsklandskapet hun har gjort til sitt hjem. Der har hun funnet vennskap hos måkene og lært om livet av sandens bevegelser. Men det kommer en tid da Kya lengter etter å elske og bli elsket.Da to gutter fra byen blir fengslet av hennes ville skjønnhet, åpner Kya seg for et nytt kapittel i livet, helt til det utenkelige skjer.

Der krepsene synger er en ode til det naturlige liv, en hjerteskjærende oppvekstroman og en overraskende fortelling om et mulig drap. Owens minner oss om at vi alltid vil være formet av det barnet vi engang var, og at vi alle er offer for de vakre og voldsomme hemmelighetene naturen skjuler.

Filmen er produsert av Reece Witherspoons selskap Hello Sunshine og har fått spesiallaget sang av Taylor Swift. Hovedpersonen spilles av Daisy-Edgar Jones fra Normal People.

Fantastisk bra film. Jeg har ikke lest boka.

https://viaplay.no/filmer/der-krepsene-synger-2022