Skip to main content

En kopp te, takk!

  • Anne Lise Johannessen

Har du hørt om T-sticks? T-sticks er et unikt konsept med te og rørepinne i ett, noe som gjør det hygienisk å bruke uten søl og teskje. Perfekt å ha med på tur!

Jeg drikker masse te hver dag, både på jobb og hjemme. Det kunne blitt litt kjedelig i lengden, derfor er det så bra at det finnes så mange forskjellige smaker å velge mellom. Hvis du går for te i løsvekt er utvalget nærmest ubegrenset. Te og rørepinne i ett, synes jeg var et veldig smart produkt, godt smakte det også.

Vi forbinder ofte te med noe Britene startet å drikke. Og det gjorde de for ca 350 år siden. Men te som drikke går mye lenger tilbake enn som så - og da til Kina for snart 3000 år siden. Te finnes i mange former, fra ulike urter og smakstilsetninger. Te er en drikk som lages ved å trekke blader, skudd og knopper fra tebusken Camellia sinensis i kokvarmt eller varmt vann. All te lages av denne planten. De fire basisvariantene kalles hvit te, grønn te, oolong og sort te.

Det produseres om lag 3 millioner tonn te verden over. Bortsett fra vann er ingen drikk mer utbredt i verden enn te. Jordens befolkning drikker mer te enn de drikker kaffe, brus, kakao og alkohol til sammen.

Råvaren blir dampet, tørket og/eller fermentert etter plukking og kan smakssettes med urter, blomster (som jasmin) krydder eller frukt. Egentlig betegner "te" bare blader eller knopper fra tebusken, som tørkes og trekkes i vann. Begrepet brukes utvidet for andre drikker som er laget ved å trekke tørkede frukter eller blader i kokende vann, som f.eks. kamomillete, nypete, balsampæretre osv.

Hvit og grønn te har svært høyt innhold av antioksidanter, og te har mindre koffein enn kaffe.Tebutikk.no
importerer Royal T-Stick fra Nederland, der de lager de unike rørepinnene med te. Selve teen importeres igjen fra ulike teplantasjer i India og Sør-Afrika.

T-sticks er et unikt konsept med te og rørepinne i ett, noe som gjør det hygienisk å bruke uten søl og teskje. Perfekt å ha med på tur!

De tilbyr 13 ulike smaker hvor rørepinnene er pakket og forseglet hver for seg. Hver rørepinne består av 1,9 gram utsøkt te.