Skip to main content

Kryptert

  • Anne Lise Johannessen
Spillet er kjøpt på Norli

Kryptert er et kortspill hvor man trekker kort, og sidemannen skal lese setningen høyt, og prøve å forstå hva det står der. Det er nemlig ikke så lett som det høres ut, for setningene er krypterte. Et eksempel er "Tha koffe redd akk". Tok du den? Prøv å les det sakte, og i ulike tonefall/aksénter. Da vil du til slutt forstå at det står Tacofredag.

Spillet er delt i tre kategorier; Aktuelt, fest og dirty. Det anbefales at de andre spillerne får se fasitordet.

Man velger selv om man vil spille på lag eller individuelt. Lagspill, er enklere, siden man lettere hører løsningsordet når andre leser det høyt. I følge reglene, skal man bruke tidsur. Man samler poeng fra antall kort man klarer. Hvis det blir for vanskelig, så kan du be om hint, eller beskrivelse (som står på fasitsiden).

Spillprodusenten har satt anbefalt alder til 16+. Esken inneholder 400 kort. Kortene i svart kategori (dirty) er merket med aldersgrense 18+.

Man kan kjøpe en tilleggspakke med 200 kort som heter "Politisk ukorrekt – for oss som elsker mørk humor". Her er kortene enda "drøyere" enn i dirtykategorien.

Vår konklusjon:

Vi var fem voksne som spilte, og vi hadde blandet orginal- og tilleggspakken. Vi valgte å droppe tidsuret, og gå for individuelt spill, med et kort fortløpende til hver. Det var vanskelig å lese kortene, men veldig gøy!

Flere ganger hørte vi andre tydelig hva setningen var når en annen spiller leste sitt kort, men for den som skulle løse oppgaven var det langt fra enkelt. Ikke lett å høre riktig ord selv. Setningene var varierte, og noen var veldig drøye.

Vi fant ut at det var best å lese sakte, sammenhengende og med en slags russisk eller finsk aksént. Mens i reglene foreslås det å lese raskt.

Dette er et spill som gir mye latter, og vi hadde en artig spillekveld. Dette spillet kommer vi garantert til å spille flere ganger.

Her er  to av kortene som Anders måtte lese opp. Den til venstre tok han veldig kjapt.

 
Dette er utvidelsespakken.