Skip to main content

Dagens kroppskunst

  • Anne Lise Johannessen

20. juli var det Handelens Dag her i Sandefjord. Contrast Ink Tattoo, som er en tatoverings-/piercingbutikk her i byen, hadde i denne anledning bl.a. halv pris på piercing. Det ville husets datter benytte seg av, og det ga meg anledningen - noe motvillig - til å bli med å undersøke hvordan man egentlig utfører en bodypiercing. Piercing går kort fortalt ut på at man lager et lite hull i huden og setter inn et smykke.

Vi møtte opp kl 11. Jeg er sikker på at jeg var mer nervøs enn datteren. Denne dagen var det en ørepiercing hun skulle ta. Her er utgangspunktet.

 

Først måtte hun fylle ut en kundeerklæring med informasjon om eventuelle sykdommer.


Etter en stund ble hun ropt opp og vi gikk inn i behandlingsrommet. Det var daglig leder og piercingartist, Susanne Yvonn Pettersen som skulle sette piercingen. Contrast Ink Tattoo setter store krav til hygiene med regler og rutiner. I utgangspunktet får ingen være med inn. Det ble gjort et unntak siden jeg skulle skrive artikkel. Det brukes kun sterile titansmykker og sterilt utstyr under behandling.

 
Susanne startet med å sterilisere øret.


Deretter merket hun opp hvor piercingen skulle være. Datteren samtykket i at piercingen kunne settes der Susanne syntes det ble finest med tanke på anatomien i øre. 


Så var det klart for selve stikket. En nål med kanyle over ble ført igjennom der piercingen skulle sitte. Nålen trekkes ut og kanylen står igjen. Fra kanylen settes titansmykket og kanylen fører smykket igjennom. Det hele foregikk helt uten blod. Susanne forteller at de kun bruker de beste nålene. At det ikke var helt smertefritt kunne jeg se på de blanke øynene, men det var fort gjort og dermed ikke noe problem.


Deretter ble bakstykket satt på, og piercingen var på plass.


Det hele er veldig fort overstått, og datteren ble veldig fornøyd.

 

Her er bilde av en tidligere piercing hun har tatt i det motsatte øret, også denne hos Contrast Ink Tattoo.

Susanne Yvonn Pettersen er daglig leder hos Contrast Ink Tattoo. Hun har drevet profesjonelt og aktivt som bodypiercer siden 2010.

Kontrast Ink Tattoo holder til i Sandefjord sentrum hvor de har holdt til i fine lokaler siden 2007. Foruten piercing utfører de også tatovering, kosmetisk tatovering, fjerning av tatovering og makeup. Det finnes mange ulike piercinger du kan ta. Oversikt finner du på nettsiden deres. Med i prisen følger også en time for etterkontroll.

Besøk nettsiden deres her