Skip to main content

Maskefall

Årets sesong av Maskorama (NrK) er i gang, og den første figuren, magikeren har tatt av masken. Bak masken var tidligere politietterforskningsleder og krimforfatter Jørn Lier Horst

 | Anne Lise Johannessen

Foto: NrK

Åtte maskerte personer i flotte kostymer er med i Maskorama. De gir noen kryptiske hint og fremfører en sang. Seerne stemmer på sine favoritter, og den med færrest stemmer, er ute av konkurransen og må avsløre sin identitet. I den første episoden var det altså den kjente forfatteren Jørn Lier Horst.

Horst fremførte sangen Abracadabra av Steve Miller Band, en populær låt på 80-tallet.

Etter at Horst var avslørt, la kona Beate ut følgende kommentar på Facebook:

Du får til mye Jørn, men synge tror jeg du kun bør gjøre i dusjen 🤭🥰  Stolt av deg uansett - viktig å utfordre seg selv! Snippsnappsnute så var Maskorama-eventyret ute.

Krimforfatteren selv sier:

Gøyalt å få være en del av denne gjetteleken. Moral: Syng med den stemmen du har (eller ikke).

Både VG og Dagbladet ga terningkast 1 på sangprestasjonen, men det er viktig å huske at dette ikke er noen sangkonkurranse.

Til Dagbladet avslører Horst at det er første gang han har fått terningkast én, og at han som forfatter er vant til å være i den andre enden av skalaen.

– Det er bedre å være stolt av noe du har gjort enn å angre på ting du ikke har fått til, sier han.I panelet sitter Marion Ravn, Robert Stoltenberg og Tete Lidbom. Programleder er Silje Nordnes.

Marion Ravn var inne på at det kunne være en krimforfatter. Hun tippet enten Jørn Lier Horst eller Tom Egeland, og låste svaret sitt på sistnevnte.