Skip to main content

Fjordfesten i Sandefjord

  • Anne Lise Johannessen

Den første helga i august var det den tradisjonelle Fjordfesten i Sandefjord. Dette er en musikkfestival som arrangeres i Badeparken.

Arrangementet, som arrangeres hver år, går over to dager, fredag og lørdag, og har blitt til en stor folkefest i byen. Værgudene gjorde som vanlig det de kunne for at utgangspunktet for festen skulle bli bli bra.


Artister

Det var et variert utvalg med artister på scenen. Spesielt hyggelig var gjensynet med Aqua, bandet som lå høyt på spillelistene på 90- og begynnelsen av 2000-tallet, med sanger som bl.a. Barbie Girl, Doctor Jones og Roses are red – men det skal også sies at jeg synes de var bedre den gangen ;)

Det var mange mennesker på fredag, men på lørdag så det ut til å være et enda større publikum. Freddi Fender & heiagjengen høstet masse jubel da de fremførte sangen «Sandefjord» på lørdag ettermiddag. Han fortalte at da han ble 50, fikk han gave fra vennene, som sa at nå har vi fikset et band til deg, og da var det bare å sette i gang. De har i utgangspunktet kun to sanger, men i tillegg til disse to sang fremførte de noen sanger fra andre artister.

Alle artistene var gode, men OnklP & De Fjerne Slektningene fortjener spesielt å bli nevnt. De er kanskje mest kjent for sangen "Styggen på ryggen", men de hadde et bra utvalg med andre sanger også, som flere av oss ikke hadde hørt før.

Gabrielle var nok den artisten som dro flest publikum foran scenen. Hun er flink. Da hun fremførte sangen «Ring meg», hadde de satt sammen en karaokevideo, som de viste på storskjerm, og publikum sang høylytt med. En jente fra publikum ble valgt fram til å komme opp på scenen for å synge sammen med Gabrielle. Fantastisk sceneshow hadde hun også.

 

 
Super stemning

Ved siden av å oppleve artistene live, er det mange som drar på festivalen for stemningens skyld, og for å treffe kjente. Området er delt inn i flere soner. I det inngjerdede området til Beachbaren, var det høy strand- og partystemning. Her er det egen DJ som spiller musikk med mye energi og volum. Sitteområder med strandstoler og hengekøyer. I strandbaren kunne du kjøpe Corona med lime.

I motsatt ende var «diskoteket» som pumpet ut høylytt 80-tallsmusikk. Der danset folk som «sild i tønne», overlykkelig over at alle koronareglene tilhører fortiden.

På området sto matvognene på rekke og rad. Det var litt av hvert å velge i, vårruller, hamburgere, nudler for å nevne noe. Spredt rundt på området var det selvsagt flere barer, med flere typer drikke.

Det finnes også et VIP-område med egne sitteplasser under tak, og med egne toaletter. Her kan man reservere bord, og du kan velge i et større utvalg i baren.

På området var det mange bevæpnede politi, som passet godt på oss.

Jeg får dessverre ikke til å dele videoer her, men noen av dem, kan sees på min TikTok-konto.

 

Igjen ble arrangementet vellykket. Vi ses igjen neste år!

Les mer om festivalen her.